Måndag, måndag..


Vilken helg. Det va längesen jag hade en sån helg. Behövligt. Även om det kanske blev lite mycket. Men jag hade roligt och det hade dom jag var med också, det är huvudsaken. Söndagen var dock inte speciellt rolig. För mej som aldrig blir bakfull var det inte nåt jag va beredd på. Thank god för alvedon säjer jag bara. Det här med att gå ut fast man börjar 11 dagen efter är nog inte en sån jättebra idé ändå. Hur ska det gå på annandagen? Äh det får vi ta då.

Missade också julskyltningen. Typiskt. Fast det va nog inte så mycket att se ändå.

Nu är jag sjukt peppad för stockholm i helgen. Skönt att komma bort. Mm.


Tomorrow, tomorrow.....



Åh va jag längtar till den här tiden imorrn, när vinflaskan öppnats och hämningarna börjar släppa. Jag behöver en utekväll med tjejerna. Gå in i dimman och stanna där hela kvällen, med massa skratt, dans och folk.

Jag längtar inte till 11-20.15 passet imorrn, inte till tröttheten som kommer vid 7-tiden och får mej att undra om utgång verkligen är en sådan bra idé. Jag längtar inte heller till stressen när sista personen gått ur affären och man ska göra klart det sista innan man kan åka hem och duscha, fräscha upp make-upen och håret innan man får öppna flaskan och ta det där första glaset vin. Med risk för att bli överförfriskad kommer jag dessutom inte våga slappna av, utifall man skulle råka bli trött, och kommer därmed att dricka lite för fort och lite för mycket. Men det gör ingenting.

För jag längtar fortfarande till den här tiden imorrn. När vinflaskan öppnats och hämningarna börjar släppa.





 


Stockholms kyss


Hmm funderar just nu på när jag ska åka till Sthlm, torsdag eller fredag? Och när ska jag åka hem, söndag eller måndag? Synd att det inte gick någon buss lite tidigare på måndagen. Och jag vägrar ju åka en buss som stannar 45 minuter i Tönnebro. Va ska det va bra för?

Får höra mej för med lite folk om det är nån som kanske är ledig på måndagen och kan umgås med mej till klockan fem.

Ser iaf fram emot att komma bort lite och hälsa på Fanny. Se lite andra omgivningar och folk.
Kanske ska kolla på boende och se om det är nån som vill ha visning på fredag eller måndag. Det skulle ju va perfekt isf.

Längtar.


Onsdag. En månad kvar.


Vilken dag, vilken dag. Skitvädret fortsätter. Vem har kidnappat solen? Jag lovar (nästan) att skrapa ihop till lösensumman.

Ärendedag med Marcela idag. Gick fortare än jag trodde och vi hann med en lunchfika på Finess också. Kollade kontot och upptäckte att det fanns mer än jag trodde. Blev lite rädd att det skulle blivit fel någonstans, men kom sedan på var de kom ifrån. Det lyste upp dagen måste jag säja. Nu blir det defenitivt Stockholm nästa vecka! Jippie. Synd bara att Marcela inte ska med.

Igår tänkte jag att jag skulle träna idag, men har verkligen ingen lust, och då kommer jag bara sega mej runt varvet, vilket just nu känns rätt värdelöst (annars kan jag skylla på att jag har lite ont i armen sedan sprutan igår) . Får ta det på förmiddagen imorrn ist. Måste.

Ska hämta upp enriset nu och göra mej en liten krans att hänga på dörren.


Pigg som en lärka


Usch, jag hatar att inte kunna somna. Inte för att jag måste upp tidigt eller behöver va pigg imorrn, men själva grejen med att ligga och vrida och vända på sej och bara vänta på att John Blund ska infinna sej. (Hellre någon annan kanske, men det händer ju inte heller). Har dessutom börjat drömma väldigt mycket, vilket gör att när jag väl sover så sover jag inte speciellt bra.

Vad ska man göra för att ha lättare att somna? 

Får försöka aktivera mej mycket imorrn så kanske det går lättare sen på kvällen.

 

Where art thou?


Jag skulle vilja göra en efterlysning. Jag tror dom flesta känner igen detta. Det är stort, varmt och ljust. Nånting som brukar finnas där när man vaknar för att sen försvinna, men inte förrän på eftermiddagen. Man blir glad av det och allt blir mycket finare. Men nu va det så längesen jag såg det att jag knappt minns vad det heter. Nån som vet vart detta har tagit vägen?


Glögg

 


Vet verkligen inte alls va jag ska skriva. Är helt ur gängorna just nu. Skit.

Men kan ju lägga upp receptet på glöggen jag gjorde. Hittade den på en blogg någonstans.

Saftglögg ca 1 liter

1 liter Jokk färdigdryck
1 dl socker
2 kanelstänger
1 pomeransskal
ca 15 kryddnejlikor
1 msk hela kardemummakärnor

Blanda färdigdrycken med sockret och låt detta koka upp under omrörning. Sockret ska smälta och sedan tillsätter du kryddorna och låter detta småkoka i ca 30 min. Stäng sedan av värmen och låt drycken stå och dra i några timmar (i receptet stod det "gärna över natten", men det är inget måste). Sila bort kryddorna och häll upp i en fin flaska.

Som ni ser, ett mycket enkelt recept, och det blev väldigt gott. Håll med om att det är något speciellt med det man har gjort själv.


 


Paranormal activity





Åkte till Hudik igår och häslade på Alexis. Kollade på det som va kvar av Idol, men fick se alla duetterna iaf. Gud va grymma Mariette och Calle va. Älskar den låten och dom gjorde den helt underbart. Erik och Tove va också bra. Tycker ju helt klart bäst om Erik. Har gjort det sen hans första audition. Han är grym!

Efter Idol blev det film. Paranormal activity. Visste först inte om jag skulle våga se den, har ju hört en hel del om hur skrämda folk har blivit. Men såå farlig va den inte (även om jag höll på att klämma ihjäl Alexis hand ett par gånger). Ska jag kolla på skräckfilm är en filt och någon att hålla i när det blir läskigt ett måste. Slutet va dock en liten besvikelse, men tydligen finns det tre olika slut och vi hade det som väl va mest humant. Tyckte ändå att det va en bra film, så se den.

I helhet va gårdagskvällen mycket lyckad. Hamnade på efterfest när jag kom tillbaka till Ljusdal och kom inte hem förrän 5.


Produktiv dag






Idag började jag med att koka glögg. Alkoholfri. Superenkelt och blev väldigt bra. Sedan blev det lite städning innan jag duschade och gick en runda runt köpingen. Först på Delins Gärdeåsen för att prata med Kristin och passade på att köpa lite jäst. Därefter bar det av mot mitt Delins för att kolla schemat för resten av året. Jobbar både annandagen och nyårsdagen, hur surt är inte det? Men utgång på juldagen missar jag ändå inte! 

När jag kom hem gjorde jag egna pitabröd till middagen. Det är så roligt när man gör saker som blir bra. Visst, det va något bröd som inte blev som en kudde, men lite spill får man räkna med, och dom går säkert att äta ändå.

Kvällen har spenderats med Kristin. Tv-spel, Lyxfällan och glöggsmakning. Trevligt. Sist men inte minst en liten tur till Anders för att lämna tillbaka boken jag lånade. Nu; borsta tänderna och sova.

(Bilden är från Tasteline.com)


Onsdag


Iväg och träna nu. Kom på att kortet går ut på lördag, så det är bäst att utnyttja det. Tror inte jag kommer förlänga en månad till nu. Det vore bra, men det är så tråkigt att gå själv varje gång.

När jag kommer tillbaka blir det lite lunch, en chailatte, bra musik och lite läsning. Eventuellt kolla igenom gamla bilder på den stationära datorn och skicka efter. Det är ju roligt att ha sen och kunna kolla på. Måste köpa album eller något att sätta in dom i också.

Har kommit in i västa bakningsperioden så antagligen blir det nåt sånt också. Älskar när huset fylls av doften av nybakat. Mysigt!

Allt och ingenting


Usch, känns som om jag är påväg att bli förkyld. Huvudvärk och lite ont i halsen när jag vaknade, nyser och fryser. Det sista kanske inte har nånting med förkylningen att göra, men ändå.

Kom på igår att söndagskvällarna är mina frosserikvällar. Jag äter och äter och äter. Måste sluta med det om jag inte vill se ut som en köttbulle inom en snar framtid. Det är ju inte direkt bra att gå upp i vikt före jul, för hur kommer man då se ut efter?

Börjar längta till December nu. Vet inte varför riktigt, men antagligen för att kunna börja pyssla lite och känna den där julstämningen. Är jättesugen på att baka och dona på, men vill inte börja för tidigt.

Hoppas på att få tag i Fanny snart så vi kan planera våran lilla tripp till Huvudstaden. Det skulle va perfekt om hon va  ledig så att jag kunde pricka in att hälsa på kusin och barnen samtidigt och ge Frida hennes present (en mysdag på stan, med fika och bio m.m.)


Wienervals?


Nä, men wienernougat. Pappas favorit så jag tänkte att istället för att köpa en ask till honom så kunde jag göra dom själv. Får se hur bra dom blir, men som jag brukar säja, huvudsaken att dom smakar gott. Det spelar väl ingen roll hur dom ser ut egentligen. Hemmagjort är mycket mysigare ändå.

Vaknade halv 1 idag, men kom hem vid 4-halv fem också. Det va en trevlig kväll igår. Ingen jättehöjdare, men helt okej. Roligt att träffa Madde och att hon var ledig en gång. Hade nit-skorna (tänkte att dom passade bra när det va rock-night), men förutseende som man är hade jag även mina favoriter med. Nit-skorna är svåra att gå i och lite ostadiga, vilket inte är så bra när man har en dålig fotled. Så efter nån halvtimme inne på stadt blev det skobyte och oj va skönt det blev åt fötterna. Helt sjukt att skor med kanske 13 cm klack kan va så sköna. Men när vi skulle gå mot Kristin fick även dom åka av och tygisarna på. Tror att Tommy tyckte jag va lite knäpp som hade två par skor i väskan och ett par på mej, men det får man bjuda på. 


 


Jobba


Hann inte alls med det jag skulle göra idag, men det gör ingenting när orsaken är att man får jobba. Från början skulle det va mellan 16.30- 19.00, men det blev från 16.00-20.15 istället. Mycket bra. Plus att Lina frågade om jag kunde ta hennes pass imorgon. Mejeri 10-16. Har ju inget planerat alls för morgondagen så då är det klart att några extra timmar sitter bra.

Klippningen blev väl okej. Tog av några centimeter, fast det märks knappt. Bara att det är fräschare. Lite lugg blev det också, men vet inte riktigt hur jag känner över den. Kanske klipper till den lite själv imorrn. Får se hur det blir.

Det är mycket som känns konstigt nu. Det är som om ingenting stämmer. Allt känns skumt och mitt humör pendlar som en jädra berg-och-dalbana. Inte såå ovanligt, men jag vet inte, det är ändå på ett annat sätt. Hoppas att det ordnar sej snart bara, annars orkar jag inte med mej själv.


Haircut


Idag ska jag klippa mej. Sist jag va hos frisören var innan sommaren då Linn gjorde en röd slinga på mej. Men klippt mej har jag inte gjort på typ ett år. (Bara topparna hemma). Skulle vilja göra nåt annorlunda, men vågar nog inte. Dom flesta verkar inte tycka att jag ska göra det heller, nu när det är så långt. Vi får väl se. Blir antagligen en toppning, kanske lite flikigt fram och eventuellt en kortare snedlugg. Inget som kommer synas så väl. Men det ska bli skönt att känna sej lite ompysslad.

Den här veckan har varit ganska bra. Speciellt med tanke på att jag träffat så många som jag inte brukar träffa. Emelie, Jennifer, Alexis, Sandra och Karin. Annars umgås jag ju mest bara med Kristin och Marcela. Inget fel med det, tvärtom, men alltid skönt att göra nåt annorlunda. Får se till att hålla kontakten med Karin lite bättre nu. Förut har vi tappat den ganska lätt, fast samtidigt aldrig helt och det känns skönt.

Nu ska jag kolla om det finns nåt bra recept på en god tårta eller kaka som pappa kan få på Fars dag.


Kolakakor

 




Här kommer receptet jag lovade.

Kolakakor ca 30 st  175°C

100g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Låt smöret bli mjukt i micron. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Halvera degen och gör till två rullar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och platta ut. 
Grädda i 10 - 12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt medan dom är varma.


 


Vinter


Vilka deppiga dagar det är när vädret beter sej såhär. Värsta tiden nu innan vintern kommer på riktigt. Inte för att det är min favorit, men ska det va kallt och grått kan det lika gärna va jättekallt och snö. Jag är en ljus-människa. Jättekänslig för väderförändringar och ljus. Är alltid trött under vinterhalvåret. Konstant. Tur att jag bor på rätt ställe liksom. Ändå är det ju lite bra med vintern också. Tända ljus och mysa till en film, fast det är klart att det är bättre när man har nån att mysa med. Det blir lite ovant den här vintern.
Annat som är bra med vinter är ju julen. Allt mysigt julstök, med lussebullar, pepparkakor, glögg, skinka, lutfisk och glödhoppor. Längtar till om en månad då man kan börja med sådant. Vill inte börja för tidigt heller för då förlorar det lite av känslan.

Igår bakade jag kolakakor. Världens lättaste kakor att göra och dom blir jättegoda! Tog bara 20 minuter sammanlagt med gräddning och allt. Lägger upp receptet sen ifall nån skulle ha lust att försöka sej på dom. 




 


Så är det


Åh, hade en jättetrevlig eftermiddag i Hudiksvall igår, och en jättetrevlig eftermiddag i Ljusdal idag. Träffade Emelie som va hemma från Umeå. Det är så härligt att umgås och snacka skit med den tjejen. Det spelar ingen roll hur lång tid det går mellan gångerna så har vi alltid roligt tillsammans. Det har alltid varit så och jag hoppas att det fortsätter så också. Underbart.

Idag va det fika på Finess tillsammans med Jennifer och Kristin som gällde. Skönt att prata av sej. Behövdes.

Tänkte träna, men är verkligen inte på humör. Känner inte för att göra någonting egentligen. Man har ju såna perioder ibland, så hoppas att det är nåt snabbt övergående. Blir nog tv-tittande ikväll istället. Lat, I know.


Blä


Usch vilken tråkig helg. Verkligen. Blir på dåligt humör när jag tänker på den. Speciellt när man ser massa bilder från allas maskeradpartyn och hur roligt dom ser ut att ha. Ville också. Fast gå ut på lördag och gå upp och öppna på söndagen kändes inte som någon höjdare och jag är ändå glad att jag inte gjorde det. Får hoppas att det händer nåt roligt den här veckan. Är faktiskt ledig till helgen. Helt. Första helgen på 8-9 veckor.


RSS 2.0