Tisdag

Snart bär det av till Stockholm. Det ska bli skönt att komma bort lite. Även om det inte funkar så har jag iaf försökt. (Tänker positivt)

Det känns lite konstigt att inte börja skolan nu när alla andra gör det, men det är väldigt skönt. Jag vet att jag gjort rätt som inte sökt redan nu. Skulle aldrig klara av att börja plugga igen. Jag vet ju inte ens va det är jag vill plugga haha.

På fredag kommer jag tillbaka Stockholm och sover hos kusin. Roligt att få träffa dom litegrann också. Sen har jag såna snälla föräldrar att de kommer ner och hämtar mej. Dom gör det såklart inte enbart för det, utan också för att få träffa släkten lite men det ska bli skönt och lite omväxlande att få åka bil istället för tåg.

Gud va jag tjatar i det här, men det är ju va som händer i mitt liv just nu.

Kanske ska till Hudik och festa nåt nästa vecka, endera på ondagen eller på helgen då det är marknaden. Det va hemskt längesen man träffade hudik-grabbarna nu så jag hoppas att det blir av.

Flytthjälp och ångest

Det är precis va jag och Marcela skulle va åt Fanny den här helgen. Idag tog vi oss i kragen och gjorde litegrann. På eftermiddagen skulle jag egentligen ha packat, men istället har jag legat och slö-tittat på dålig tv-program. Fy mej.

Men nu är jag faktiskt tvungen att börja kolla lite på va jag ska stoppa ner. Nummer ett på listan är en tandborste. De 2 senaste gångerna jag åka bort har jag glömt det (bara för att de enda gångerna jag sover borta är hos Jocke och där har jag en egen redan).

Ska ringa Malin också och se om vi kan fixa en dejt imorrn. Vore ju perfekt efetrsom jag kommer ner vid 4 och Fanny inte slutar förrän 8.

Ahh, jag börjar bli lite nervös. Det är faktiskt mest själv resan jag oroar mej för, alltså att jag ska missa ett tåg eller hoppa på fel. Jag är inte så bra på att hitta i storstäder och har aldrig varit i Oslo. Hmm hur ska detta gå?

Är jag inte hemma nästa vecka får ni komma efter mej och leta! Haha. (Jag är seriös)

Grattis

Var på kräftskiva igår hos Jockes moster. Har bara ätit kräftor en gång förr (om man inte räknar kräftstjärtar på burk). Det va väldigt gott med ost och kex och västerbottenostpaj till. En mysig kväll överhuvudtaget.

Idag sken solen och jag satte mej ute med en bok medan Jocke sorterade en massa papper. Efter det bar det av till hans kusin Moa som fyllt 5 år. Stortjejen.


Moa

(Moa för ett år sedan)





Jag är glad.

The jury has reached a decision

Okej... Nu har jag faktiskt tagit ett beslut. Känns bra just nu. Har nog börjat inse att det inte är hela världen om jag gjorde fel. Det är inte så mycket att göra åt iaf och jag kan mycket väl få samma chans igen nästa år isf.

Jag mår bra. Jag älskar att ha min gubbe hemma i närheten. Det är en lyx jag inte alltför ofta fått unna mej det senaste året. Längtar till september. Mys!

Vet inte va det blir ikväll. Va sugen på att gå ut, men ångrade mej, sen ångrade jag mej igen och nu velar jag som vanligt. Haha. Vilken velig person jag är. Helt otroligt.

Är så grymt avundsjuk på Sandra också som ska åka till Kreta på söndag med sin pojkvän. Hoppas ni får det underbart gumman!

Nu är det dags att börja skära lite grönsaker till woken.

<3

Still as confused..

Okej, fortfarande lika mycket beslutsångest. Jag blir galen. Inatt kunde jag inte sova heller. Vaknade vid 5 av att allt bara snurrade i skallen. Var tvungen att lägga mej i soffan och kolla på tv för att få nåt annat i tankarna. And this is it. Nu måste jag bestämma mej. Tänk om man hade facit i hand så man kunde veta hur man ska göra för att det ska bli som bäst. Shit.

Jag vet att jag är jobbig på alla jag känner just nu bara för att jag vill veta va alla tycker. Samtidigt som jag vet att det enbart är upp till mej själv i slutänden.

Men som Kristin säjer så är det ju faktiskt inte sista chansen.

Men jag velar lika mycket ändå.

Hjälp mej någon!!!

Ny dag, nya möjligheter

Fika med Kristin på Finess. Mycket trevligt.

Kollade på en dokumentär på fyran igår med Marcela. "Hjälp, jag kan inte sluta fisa!". Väldigt intressant. Eller inte. Det va ganska äckligt faktiskt, men man tyckte såklart synd om människorna som va med. Det påverkade livet kanske mer än man kan tänka sej.

Nä, nu ska jag försöka få tag på en i Norge. Ciao.


Bad

Har haft ont i huvet hela förmiddagen, men nu, efter ett välbehövligt bad, känns det mycket bättre. Det va längesen jag badade hemma, men det är faktiskt väldigt skönt. Varmt vatten med massa skum och en bra bok är allt man behöver. Underbart!

Ikväll blir det nog filmmys med Marcellis (kanske Seb och Robert också).


Beslutsångest

Usch, jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu. Beslutsångest på hög nivå. Har två bra alternativ att välja mellan, men kommer jag att klara av det? Ingen Jocke, inga vänner, ingen mamma och pappa på flera månader. Är det verkligen nåt för mej det? Men samtidigt vet jag att jag kommer ångra mej så otroligt mycket om jag inte tar chansen.

Aah, jag blir galen.

Feeling goooood

Mår bra nu faktiskt. Mycket bra.

Tog en liten promenad, fikade med mamma efteråt och är nu nyduschad. Jag har några olika anledningar till varför jag är lite mer positiv.

1. Fick svar på en jobbansökan jag skickade in idag. Det var inget positivt besked (de hade tillsatt tjänsten), men att någon tar sej tid att ens svara tyckar jag känns bra. Det får mej att åter tro på människan (litegrann)

2. Jag har många goa vänner, som jag verkligen måste ta bättre hand om. Men så länge dom kan ta hand om mej också är jag väldigt tacksam.

3. Min kära pojkvän kommer hem på lördag och är hemma en hel vecka. Jippie!

4. Jag tror på fullt allvar att luft kan göra underverk. Därför ska jag ta mej ut från huset lite oftare så kanske jag mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Torsdag

Det blir nog inget "ta mod till sej" idag heller. Känner att jag måste va på humör för att kunna prata med folk och då jag somnade vid halv 1-1 och vaknade vid 4 har jag inte direkt den bästa dagen.

Hatar att jag ska ha såna problem med att sova. Endra kan jag inte somna, eller så vaknar jag på tok för tidigt.

La mej i soffan och zappade runt lite. Hamnade på nån film med Diane Keaton som faktiskt var helt okej. När den va slut växlade det mellan beach volleyboll och gymnastik. Det är nå grymt va dom där grabbarna är vältränade. Dom har hela paketet med mycket muskler med samtidigt så mycket smidighet man kan ha. Mmm. Och som alltid när jag ser på beach volley tänker jag att det vore kul att spela. På riktigt alltså, inte bara för kul med kompisarna på stranden.

Jag saknar handbollen också. Har så svårt att ta mej för att träna på egen hand. Det är så roligt med lagsport också när man peppar varandra och har kul tillsammans. Åh, jag vill ha det nu!

Onsdag

Jag börjar tröttna rejält på att va hemma om dagarna. Imorrn är det dags för mej att ta mod till mej och gå runt på Ljusdal med mitt CV och hoppas att nåt företag är intresserad av att anställa mej; en person som inte har någon utbildning och inte kan någonting. Troligt.

Pratade med Malin idag också. Det va mycket trevligt, men samtidigt fick det mej än en gång att inse hur lat och misslyckad jag känner mej som inte vet va jag ska göra i höst. Skit.

Nä det är synd om er få som läser min blogg när det enda jag gör är att spy galla över mitt s.k. liv.

"Det finns dom som har det värre"

Från och med nu är det så jag ska tänka.

(Och Malin, det hade ingenting med dej att göra egentligen, jag är glad för din skull och ser verkligen fram emot att dra till Stockholm och träffa dej)

För ful?

Herregud, va är det för budskap vi ger unga tjejer där ute? Enligt en artikel på Aftonbladet.se fejkades lill-tjejens framträdande på OS-invigningen. Den 9 åriga tjej med pippilotter och röd klänning alla fick se var inte samma tjej som verkligen sjöng. Tydligen höll inte hennes röst måttet och den andra tjejns utseende var inte tilltalade nog för att representera landet.

En 7-årig tjej som inte får stå och ta emot alla applåder som tillhör henne för att hon anses vara för ful. Tjejen sa sej vara stolt över att få va med i arrangemanget överhuvudtaget och att det inte gjorde nåt att hon aldrig fick synas, men jag tror att detta r något som kommer sätta sej i hennes huvud. Att inte duga utseendemässigt när man bara är 7 år, hur kommer man då känna sej när man blir äldre och kraven bara ökar?

Jag tycker att det är hemskt och jag hoppas att Sverige aldrig skulle agera på ett liknande sätt.


Tisdag

Ännu en seg dag. Sk försöka ta tag i nåt idag iaf. Hade tänkt träna på morron, men det blir nog eftermiddagen ist eftersom pappa kommer hem om typ en timme och vi ska äta lunch.

Får ta reda på lite kläder och sånt i rummet ist. Och kanske kolla lite mer efter jobb.



Gumman, du vet att jag finns här för dej när du vill.

Det är jobbigt när unga människor rycks bort. Vila i frid.

Kväll

Haha det blev ingen träning. Jag är så förbannat lat. Skärpning imorrn nu!

Känner att jag måste få nån struktur på mitt liv. Vill inte bo hemma längre, det tär så mycket på mej. Jag behöver ombyte.

Ojoj, klockan är mycket. Up, up and away.. to work.

Måndag

Gud vilken seg dag. Jag har inte ens klätt på mej än.

Suttit vid datorn hela dagen och försökt hitta jobb och bostad nånstans. Det verkar som om alla hamnar i Stockholm, och varför inte?

Man kan ju åtminstone testa lite. Men tanke på att min mardröm är att bli kvar här så måste man ju försöka. Synd bara att jag är lite feg av mej. Alla säjer att jag måste våga mer.

Nä nu ska jag nog ta på mej träningskläderna och göra nåt nyttigt.

Försvunnen

Järnvägs med Kristin i fredags. Hade inga förväntningar men det blev en mycket lyckad kväll. Spenderade resten av helgen med Jocke.

Jag såg på en dokumentär imorse om en liten pojke som försvann för 30 år sedan. Han försvann från en pool alldeles i närheten av hemmet. Det var mycket barn där och tydligen hade det varit minst 5 pedofiler i området den dagen. Polisen kunde inte hitta några spår efter pojken.

Det måste vara det värsta för en förälder, att ens barn bara försvinner. Att aldrig få något svar på vad som hänt. Det får mej att tänka på lilla Madeleine McCann. Så stort uppbåd det har skapat över hela världen. På många sätt skulle det va bättre att veta om hon var död. Då kan man sörja och sedan lägga det bakom sej på ett annat sätt. Men så länge hon är borta kommer hoppet om att få återse henne alltid finnas. Alla frågor om hur hon mår, var hon är, om hon fortfarande lever eller inte kommer att snurra i huvudet och inte få några svar.

Bad feeling

Ingenting känns bra. Jag saknar Jocke, saknar Fanny, är trött på att städa och har ingenting att göra i höst. Snart kommer det väl hända nåt dåligt också.

Skit.

Syskon

Åh va jag önskar att jag hade ett, minst. Ett syskon alltså.

I hela mitt liv har jag längtat efter något mer, det har alltid fattats något. När jag var liten och plockade fyrklöver vid vår altan brukade jag önska att jag fick ett syskon. Jag tjatade på mamma och pappa (vilket måste ha varit jobbigt eftersom de inte valt att bara ha ett barn). De brukade skämta bort det med att jag fick ju mycket mer saker nu när jag va själv. Men redan då sa jag att jag hellre delade allt det om jag fick ett syskon istället.

Jag har för länge sedan accepterat att vara ensanbarn, men det betyder inte att jag har slutat drömma om hur det kunde varit.

Det är klart att alla syskon inte går ihop och många bara klagar. De säger att det måste vara skönt att va själv. Men jag tror inte att någon verkligen skulle välja bort sina syskon om alternativet fanns. Det är värdefullt att ha någon man känt hela sitt liv, någon man kan bråka hur mycket som helst med men ändå veta att de finns kvar. Det är inte samma sak som med vänner, vänner kommer och går.

Ju äldre man blir desto mer värdefullt blir det. När föräldrarna blir gamla och behöver hjälp eller om något händer i familjen. Då är det skönt att inte vara ensam med bestyren.

Tänk på det ni som har syskon. Även om det inte känns så just nu kommer ni en dag inse hur lyckligt lottade ni egentligen är.

Delicioso..

Mmm va underbart gott det var. Middagen på Växbo Krog.

Jag, mamma och pappa gav oss iväg till Växbo för att äta middag (nu när jag för en gångs skull var ledig en kväll.) Vi hade hört att maten skulle va bra och den överträffade alla förväntningar. Lax med skummig kräftsås och citronpotatispuré (jag tog bort grönsakerna). Det va himmelskt!

Även pappas mat var underbar (smörstekt aborrfilé.) Jag rekommenderar verkligen att åka dit och äta.

Nu blir det filmmys med päronen (en riktig familjedag haha)

RSS 2.0