Weekend

Har haft jätteroligt i helgen. Det blev en lyckad grillkväll med Kristin och Sandra. God mat, gammal musik och trevligt sällskap. Marcela joinade oss lite senare, jättekul.
Billig utgång, mycket folk. Perfekt.

Dagen efter var inte lika rolig. Mådde lite illa på morgonen, men det gick över fort. Däremot var jag helt slut hela dagen och kvällen. Var på fotboll på dagen, Färila- Forsa. Va längesen jag kollade på fotboll så det va kul, fast det blåste lite väl mycket. Jättegod mat hos Jocke och sedan en superlugn hemmakväll. Vaknade till såpass att jag såg litegrann av Eurovision, men efter hälften av rösterna visste man att Norge skulle vinna och då gick jag och la mej. Både jag och Jocke hade helt glömt att vi skulle hämta Jonas vid 1, men det gick ändå.

Imorrn bär det av till Gävle med Marcela för lite shopping.


Kycklingpasta




Detta gör jag för Marcela, även om hon redan fått receptet. En jättegod middag som är enkel och inte alls tar lång tid att göra.

Kycklingpasta med ädelost 4 pers:
300 g tagliatelle
125 g vit gräddädel
450-500 g kycklingfilé
1-2 msk olja
1 tsk salt
2-3 msk balsamvinäger
100 g rucolasallad


1. Skär kycklingen i strimlor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär osten i skivor.
3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek med olja i en stekpanna. Häll balsamvinägern över kycklingen.
4. Varva pasta, kyckling, ost och rucola i en skål eller direkt på 4 tallrikar.


Var lite försiktig med balsamvinägern, åtminstone första gången då det är lite speciell smak. Stänk hellre över litegrann efteråt eller krydda efter med mer salt och peppar om det behövs mer smak.

Smaklig måltid ;)


Shellfish



Mm, åt världens godaste räk/kräftsallad igår. Homemade. Älskar skaldjur. Mums. Nån som vill smaka?

Nu ska jag baka litegrann. Hoppas det blir bra för det va ett tag sen jag bakade. Nu har jag en sådan period igen då jag älskar att titta på recept, laga mat och baka. Hoppas det håller i sej.



 


En helt vanlig torsdag

Lite shopping idag med mamma. Det va trevligt. Köpte ett par tröjor. Är helt insönad på marint just nu. Det enda jag ser är blått och vitt, eller rött och vitt, gärna randigt haha. Men det brukar vara så. Ifjol var det blommigt, annars har det varit någon speciell färg.

I helgen blir det nog mys med Jocke. Det va nog inte så länge sen, men det känns så. Antagligen för att vi var borta förra helgen. Hoppas att vi kan planera nåt att göra när han har semester också. Tyvärr är han lite tråkig och vill inte gärna åka bort och göra någonting. Och det är precis tvärtemot mej. Lite jobbigt, men det ska nog lösa sej. Jag får väl övertala honom, hihi. 

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och peppa mej själv att ta mej i kragen imorrn och röra lite på mej. En promenad klarar man ju även om man inte är helt frisk.

Nighty night.

Valborg

Ja sista april i Uppsala det va ingen dum idé alls det. Helt otroligt. Mycket folk, mycket dricka, mycket sol. Mycket av allt. Träffade massa trevliga människor och hade ju dessutom med 4 underbaringar. Detta måste defenitivt bli en tradition.

Hade ingen kamera med, men hoppas på lite bilder från de andra. Vill nog helst inte se mej själv på dom, med risk för att man inte alls såg ut som man hoppats. Fast det är väl strunt samma för roligt det är det minsta man kan säja att vi hade. 

Tack Fanny Marcela Madde och Sandra för underbara dagar i Uppsala. Och Christoffer Amelie och Mattias m.fl. för att ni också gjorde min dag. <3

RSS 2.0