Kakmonster


Yey, Leila bakar. Är helt hooked på matlagningsprogram, men Leila är favoriten. Hoppas hon inspirerar lika mycket som vanligt så kanske det blir doft av nybakat på Lillvägen i helgen.


Små tankar på kvällskvisten


Så, imorrn bär det av till Ljusdal igen. Ett jädra åkande fram och tillbaka. Just nu önskar jag att jag hade en fast punkt iaf. Ett jobb här nere. Ja det vill jag ha. Har ju jobb hemma i sommar, men vet att jag kommer att bli väldigt rastlös där. Skulle va helt perfekt om jag fick ett jobb här nere. Eller åtminstone efter sommaren. Vill stanna här. Nu vet jag ju att jag trivs otroligt bra, så bara det finns lägenhet och jobb så...

Har nästan packat klart. Vet inte om jag får igen väskan än bara. Kom på att jag gärna vill ha datorn med också. Men orkar jag verkligen släpa på den? Hmm... Jomen det gör jag nog.

Har iaf varit iväg med alla kartonger, tidningar och glas till återvinningsstationen idag och alla pant är borta. Det märks verkligen i den här lilla lägenheten. En "häftig" pantmaskin hade dom på Ica också. Man la i allt i samma hål, både flaskor, burkar och glas. Jag är inte så kräsen på va jag tycker är häftigt haha.

Jag blir ganska glad för det lilla också märkte jag när en kille jag höll på att gå in i sprack upp i världens leende. Det är inte vanligt, här är alla så sura hela tiden. Jag log hela vägen hem bara därför. Det är ju sant att leenden smittar. Testa någon gång när ni går på stan.


Congratulations


Grattis Sandra, din gamling. Hoppas du får en bra dag sötnos.

Själv ska jag hoppa in i duschen, färga ögonbrynen, diska, packa, gå iväg till pappersinsamlingen, åka in till stan, gå med pant och köpa lite frukt till hemresan imorrn.

Vet fortfarande inte hur jag ska göra med blazern från Bik bok. Ångest. Tycker att den är fin, men skulle vilja testa en rosa. Samtidigt som det ändå känns lite som ett onödigt köp. Har ju massa jackor och tröjor så det jag egentligen kommer att behöva i sommar är linnen och t-shirts. Och fler skor såklart haha. Äh får åka och kolla, sen får vi se. Kanske är nån som vill köpa den av mej sen om jag skulle ångra mej.

Måste bara lägga in en bild på skorna jag är helt kär i. Älskar dom.

    


Genius next door


Åh va jag älskar den låten. Så skön. Regina Spektor – Genius Next Door

Va inne på Nellys hemsida och såg att man kunde designa en egen bikini. Va ju tvungen att testa och såhär blev den. Gå gärna in och kolla.

Funderar på om jag ska börja packa för hemresan lite smått idag. Har ju en del som ska hem, bl.a. Fjällrävenjackan och en skiddress. Dom kommer ta sjukt mycket plats så det är nog lika bra att lägga ner dom så man ser hur mycket mer som får plats. Vill ju gärna ha lite vanliga kläder med också haha.

Ikväll ser det ut som att det blir bio med Malin och säkert några till. Får hoppas att jag inte somnar på bion den här gången. Kanske provar att ta en powernap på eftermiddagen för att va säker.


Mysdag


Så blev det en ta-hand-om-mej-själv-dag idag. Ganska bra att ha det efter en sådan helg. Trodde att jag och Malin skulle göra nåt, men får se om jag får tag på henne lite senare.

Har inte städat ännu, men disken är klar, jag har tränat litegrann, peelat, duschat, haft hårinpackning och ligger just nu och lyssnar på skön musik och bara är. Snart ska resten av lägenheten tas om hand, men inte än. Lite till, bara lite, ska jag mysa i sängen.

Som jag skrev igår har helgen varit mycket bra. På torsdagen kom Sandra och jag mötte upp henne och käkade lite innan Marcela dök upp och Sandra åkte till Stefan. Marcela och jag gick och handlade och lagade förrätt. Som blev hela middagen. Men toast med chevré, honung och ruccola är aldrig fel.

På fredagen joinade Kristin oss och alla fyra gjorde stan. Mycket shopping blev det. Jag kärade ner mej i ett par skor som till slut fick följa med hem (fast ekonomin egentligen sa NEJ). Köpte även en tröja som jag älskar och en blazer som jag funderar på att byta färg på eller lämna tillbaka men vi får se.

Fanny kom till middagen som var chevré-klet med brödpinnar, ruccola och serranoskinka (ja, jag gillar chevré), och kött med tsatziki, bea och pommes. 

Lördagen spenderades på The Studio där vi blev sminkade och fotade. Väldigt roligt, men det blev bara en gruppbild som följde med hem.

Utgång på kvällen och då följde även Love med. Hamnade på Laroy och hade en helt okej utekväll. Kom hem vid
4, åt en tunnbrödrulle och ställde fram klockan.

Det var ett segt gäng som vaknade på söndagen, men klart värt det. Jag gillar när mina tjejer är här.




Söndagkväll


Lugnt på Polhemsgatan igen. De två sista åkte för en halvtimme sen och själv är man kvar med en rätt sjaskig lägenhet. Det kunde varit värre, men det har sett bra nog bättre ut också. Men än så länge känner jag för att ignorera detta ikväll och ta tag i det imorrn istället.

Har iaf haft en fantastisk helg med shopping, god mat, trevligt sällskap och mycket mer.


Mitt i veckan


Dags att dra upp rullgardinen och bege sej ut i det underbara vädret. Sugen på att ta med ett sittunderlag (får inte bli kall) och en bok och sätta mej nånstans och bara njuta.

Har för övrigt fått en ny ugn så jag känner även hur det drar lite i bakfingrarna. Vet inte va det blir, men nånting ska vi väl komma på.

Måste börja tänka på vilka kläder jag ska ha på lördag också. Både på fotograferingen och senare på kvällen. Jobbigt. Har alltid sån beslutsångest. Tur att Marcela kommer imorrn och kan hjälpa mej. Wiiie.


En helt vanlig dag


Oj vilken dag. Tråkigt väder till trots gav jag mig ut på en promenad imorse. Va ute i över en timme. En lagom runda runt vattnet. Säkert helt perfekt vid bättre väder, och allra helst till sommaren.

Mötte upp Fanny i stan på eftermiddagen. Hittade en fin kjol som fick följa med hem. Blev även nästan kär i ett par skor (som vanligt) men försökte hitta fel på dem då de va lite för dyra för min ekonomi just nu.

Lyckades även med världens grej, men det håller vi tyst om, eller hur Fanny? Haha.

Just ja. Fick lite panik på förmiddagen när internet helt plötsligt inte fungerade. Tänk hur otroligt beroende man är. Förlitar sej helt blint på att det alltid ska fungera. Kolla upp nummer och adresser, söka jobb, recept m.m. Helt omöjligt om man inte har internet. Tror ni jag blev glad när jag märkte att det funderade igen när jag kom hem ikväll? Jaaa.

Dags för sängen kanske. Får se om jag blir väckt av vaktis imorrn eller om dom kommer överhuvudtaget för att äntligen kolla ugnen.


Sova


Dags att lägga sej kanske? Förstår inte varför jag envisas med att va uppe länge på kvällarna, när jag ändå inte gör nåt speciellt. Kanske skulle få sova några fler timmar då också, för tidigare än va jag vaknar nu kan jag ju knappast vakna. Nä, borsta tänderna, krypa ner och börja drömma om nåt mysigt. Sen får det bli en runda imorrn när jag vaknat. Testa nya MP3n. (Skit också, skulle ju lagt in låtarna nu. Äh det får bli imorrn.) Håller tummarna för finväder.


Panik


Underbara dag. Vaknade vid åtta och kikade ut lite försiktigt. Strålande sol.

Ett litet bakslag när jag väntade på Fanny och det plötsligt började prassla i en påse som stod på golvet. Jag och min råttfobi reagerade genast, men försökte tänka bort det, när det prasslade ett par gånger till. Det började krypa i kroppen och samtidigt som jag vet hur töntig jag är och att det omöjligt kunde vara en råtta reagerade hela kroppen. Ringde till Fanny med halvpanik och skrattade samtidigt som jag var påväg att börja gråta. Tur att hon va påväg. Hon kom och kollade i påsen och det va såklart ingenting. Bor ju på andra våningen också, men när jag väl får för mej nåt sånt är det omöjligt att strunta helt i det. Halvt hysterisk. Hatar när det blir så. Känner mej så dum. Borde kanske försöka göra nåt åt den här fobin innan det blir mycket värre (det har förvärrats rätt rejält de senaste åren).

När Fanny väl kollat påsen så gick vi ut och strosade. Det blev en ganska bra runda, med lite latte i solen och en snabb sväng på NK. Får se om det blir en runda på stan imorrn.  

Sthlm


Tillbaka hemma. Det är skönt att ha hemma på flera ställen. Faktiskt.

Lite dryg resa när bussen va försenad en halvtimme, men det gick bra ändå. Möttes av massa poliser på Centralen. Jag gissar att de var där för att hålla ordning efter SM-finalen, men säker är jag inte. Känns lite överdrivet, men va vet jag. Galna Hammarby fans kan nog ställa till med en hel del. 

Köpte ett nytt grönt te hemma så det tillsammans med en korvmacka blev middagen vid halv tio. Lipton Exclusive Green Gunpowder, löste. Supergott te, verkligen att rekommendera. 



(Tebladen är rullade och liknar det krut som användes till kanoner förr, därav namnet Green Gunpowder.)


Love


Ännu en dag med strålande sol. Helt underbart. Är glad hela tiden, och det spritter i kroppen. Känns som om jag är kär.


Uppe med tuppen.


Minus för att vakna strax före fem. Allra helst när man är ledig.
Plus för att det är hur fint väder som helst och att jag kommer hinna med en massa idag.

Dags för brödbakning nu, sen träning och efter det får vi se vad dagen har att erbjuda. Ska försöka spendera mycket tid utomhus iaf.

Älskar att det börjar bli vår!


15 mars


Ja ni, det där man att tänka på engelska gick ju bra. Inte för att det spelade någon roll. Ingen förstod nånting. Det va teckenspråk som gällde. Känner i händerna att det va tre skrubbar, nog för att jag hade handskar sista gången, men det hjälpte inte så mycket. Får va noga med att smörja in mej så händerna inte börjar ta stryk. Lätt att man blir torr när man håller på med sånt här. Har klarat mej bra hittills, man håller ju på mycket med olja också, men idag va det ingen olja alls.

Imorrn är det ledigt och jag har lite idéer om va jag ska hitta på. Hoppas det är sol.

Kollar just nu på Familjen Annorlunda. Önskar lite extra att jag hade ett syskon just nu. Det måste va en speciell känsla att ha många syskon. Eller syskon överhuvudtaget. Jag hoppas att jag får iallafall två barn. Måste ju hjälpa kusin att utöka släkten lite. Men det dröjer väl ett par år till antar jag.


Lördagnatt


Seriöst, gårdagen var galen. Eller natten kanske man ska säja. Galen. Tror inte det ör någon idé att skriva mer om det. Sjukt roligt iaf.

Blev inte många timmars sömn och idag har jag varit helt borta. Dock mått alldeles utmärkt annars.

Längtar neråt igen men det dröjer en vecka till innan jag åker. Ska jobba måndag torsdag och lördag på Orbaden som det ser ut nu. Lite nervös igen inför imorrn. Ska ha kurbad med fransmän varav en kan lite engelska. Hur fasen ska detta gå? Men strunt samma, blir det fel så blir det. Får börja tänka på engelska när jag vaknar.


Sommar


Haha tur att man kan va självironisk. Har sträckt låret under ett av mina små försök till joggingtur. Illa. Fasen, måste måste måste börja tänka Beach 2010 nu. Det får bli min sommar. Min singelsommar. Första på fyra år. Förra sommaren blev ju hälften hälften. Det är inte utan att man ser fram emot va den här har att erbjuda.

Nyss hemkommen från Marcela. Det va en trevlig kväll, men det där med Mary Kay är inte min grej. Alldeles för dyrt och lite omständigt. Att alla som säljer ska va så himla påstridiga om att man endera ska köpa, ha ett eget hemparty eller själv börja sälja. Nej tack. Stackarn fick inte sälja en grej.


Mitt i veckan


Usch, hade jättesvårt att sova inatt. Vaknade gång på gång av drömmar. Trodde även att det va torsdag idag och att jag skulle iväg och jobba, vilket nästan gav mej lite panik.

Får jag erkänna att jag är nervös inför imorrn? Spänd, förväntanfull, glad, nervös ja det mesta kan man väl säja. Alla känslor hoppas omkring och kan inte riktigt komma överrens. Hoppas bara att det inte händer nåt. Men va kan hända? Hur mycket kan gå så fel att det blir katastrof? Det är ju precis samma sak som på skolan, bara ett annat ställe. Och kunderna betalar lite mer. Och dom vet inte att jag är helt ny. Och jag vet inte helt hundra deras rutiner. Äh nu får jag sluta. Kan ju älta det här i evighet. Jag vet ju att jag kan det här. Jag vet att mina kunder har varit nöjda annars så varför skulle inte de här bli det. Bara jag kommer i tid så jag hinner förbereda och lugna mina nerver lite innan. Man hakar upp sej så fruktansvärt på små detaljer. Klart att jag är mest glad.

För övrigt träffade jag Magnus och Lars igår. Blev helt ställd när dom kom in på Finess. Trodde att dom skulle va kvar i Thailand till påsk. Men det va trevligt att se dom iaf. Inte måttligt avundsjuk på deras äventyr. Måste fixa ihop pengar så man kan ge sej ut på en liten tripp själv.

Nä upp ur soffan och gör nånting nu. Kan ju inte sitta här hela dagen. En promenad, lite lunch och kanske träffa Marcela en sväng på eftermiddagen. Iväg med mej.


På gång.


Underbar dag. Faktiskt himla skönt att va hemma. Känner att jag saknar ett riktigt kök med spis, ugn, stort kylskåp och frys. Idag blev det foccacia med soltorkade tomater och fetaost, som jag gjort förut. Mamma och pappa måste ju få smaka. Medan brödet jäste gav jag mej ut på en liten runda. Fy vilken träningsvärk jag hade. Det måste va sen i lördags. Snacka om otränad. Nä nu är det verkligen skärpning, det är ju snart sommar.

Åkte sedan till Orbaden för ett litet möte. Det gick hur bra som helst och nu ska jag dit och jobba på torsdag förmiddag. Skönt att få komma igång lite. Får se hur mycket mer det blir och hur mycket jag kommer att va här uppe, men jag är glad för det lilla. Superglad. 


Lördag


Haft en härlig och produktiv dag. Åkte och handlade lite samt hämtade min massagebänk. Yes. Så är det någon som är sugen på en SPA-massage (en mjuk, avslappnande massage som ökar blodcirkulationen) så är det bara att höra av sej.

Kom hem och satte igång med en vetebrödsdeg, som skulle bli krämbullar. Medan degen jäste gav jag mej ut på en promenad/joggingtur. Ska försöka börja jogga, men orkar inte riktigt hela vägen direkt. Sedan hem och göra klart bullarna, iväg till Järvsö och fika med farmor som fyllde år i veckan.

Nu ska jag göra mej iordning och ta mej till Kristin för lite vindrickande. Sen får vi se hur kvällen artar sej.



(Men ikväll blir det rödvin istället)



Hemma hemma


Då va man hemma i Ljusdal igen då. Gårdagen va lite ledsam, men jag tror inte att jag förstått att det är slut riktigt än. På torsdagen va vi ut och åt. Tyvärr följde inte alla md, men vi hade hur trevligt som helst och jättegod mat. Meze på Cypern. Verkligen att rekommendera. Igår infann vi oss på skolan klockan 9 för frukost och diplomutdelning.  Ganska nöjd med betygen och stolt över att va diplomerad SPA-terapeut. Fick dessutom en ros var av lärarna. Så sött.

Efter utdelningen och när alla skrivit lite på tavlan till nästa klass var vi några som gick till ett café, för att snacka lite skit innan det va dags för alla att bege sej åt varsina håll. Jag hoppas verkligen att vi kommer att hålla kontakten, några stycken iaf. Det brukar ju bli lite si och så det med, men jag ska verkligen försöka.

Buss hem klockan 13. 4 timmar utan MP3. Ganska dryg resa, men skönt att bli hämtad vid Järvsö hotell (känns ju lite onödigt att ha 45 min rast när man är så nära hemma). Fick köra hem också. Så härligt, men jag måste säja att det märktes att jag inte kört på över en månad. Nä, den här veckan ska jag köra så mycket som möjligt.

Fick kycklingpaj och vin till middag. Helt perfekt.

Ikväll är jag sugen på lite festligheter, men vi får se va som händer. Beror på vilka som är på och inte.

just nu är det skönt att va hemma lite.


Sista dagen


Sitter just nu och laddar inför sista dagen på skolan. Eller sista praktikdagen iaf, för på fredag äter vi frukost tillsammans och får diplomet. Herregud va dom här 2 månaderna har gått fort. Men det är väl alltid så när man har roligt.

Imorrn ska vi käka alla tjejerna tillsammans efter skolan. Det ska bli supermysigt. Sen är det bara att hoppas att man håller kontakten med några iaf.

På fredag är det som sagt frukost på skolan, sen bär det av hemåt. Längtar faktiskt hem litegrann. Saknar Marcela och Kristin, mamma och pappa. Huset. Köpingen. Folket. Men det blir nog bra när jag är hemma i lite över en vecka. Sen brukar jag längta bort igen.

Blev så glad idag när jag fick fortsätta hyra lägenheten. Ett huvudbry mindre iaf. Sen är det "bara" att hitta ett jobb så man faktiskt kan bo kvar.

RSS 2.0