Mood swings


Haha sitter och skrattar åt mej själv just nu. Inte för att jag har gjort nåt roligt, men för att jag har såna fruktansvärda humörsvängningar idag. Helt sjukt. Det va faktiskt längesen nu. Började nyss gråta för att jag inte kunde bestämma om jag skulle äta nåt eller klä på mej och bege mej ut en sväng inte för att valet va svårt utan för att jag blev ledd på min beslutsångest, men ändå). Vågar inte ringa till någon av rädsla för om jag kommer börja gråta eller bli arg mitt under samtalet. Nej, fy fan för att va tjej. Skärpning nu. Fast jag vet ju att det inte hjälper. Det kommer att gå över av sej själv. Hoppas att det räcker med en dag bara.

Äh ska ta mej in till stan och kika lite. Eller kanske Kista. Dom har öppet längre och det va ett tag sen jag va där. Japp, det kändes som en bra idé.


Fredagkväll


Fredagkväll. Ett glas vin på HardRock efter skolan med Erika och Annelie. Skönt att varva ner lite. Hade kunnat sitta hela kvällen, om inte dom skulle iväg.

Har nyss städat och lagat mat. Stekt halloumi med sallad och hemmagjord foccacia. Inte fy skam det inte. Resten av kvällen blir det bara mys. Ta mej för att göra manikyr och pedikyr. Passa på att ha nagellack på helgerna, när man inte kan ha det annars.

Igår va det filmkväll med Fanny. Kollade på Gamer, riktigt bra faktiskt. Ingen film man ska se om man har epilepsi dock. Sjukt störig på det viset, men det gick bra. Bakade bröd under tiden också. Fick passa på när man kunde låna en ugn.

Nu är det fyra dagar kvar på utbildningen. Fyra dagar. Sen kommer ovissheten igen. Man kan ju undra vart man hamnar.

Kyligt


Burr. 20 grader kallt och totalt kaos i Stockholmstrafiken. Helt otroligt hur förvirrade alla blir när det kommer snö och kyla. Herregud. Tur för mej att jag bor centralt så jag märkte inte alls av det. Måste säja att jag antagligen känner mej så hemma här nere nu då det ser ut som en vanlig vinter gör hemma. Var så nöjd och glad när jag gick till skolan. Mycket kläder, men strålande sol. Lycka.


En lite fattigare, men ganska nöjd Carro.


En sväng på stan blev det och kontot blev lidande. En vårjacka, världens finaste kofta, och ett par underbart söta tygskor (som jag lyckades få dom att sänka priset på). Jag kom iväg lite senare än jag hade tänkt så några baslinnen hann jag inte med att köpa. Men det får bli någon dag i veckan istället, eller till helgen.

Är just nu oerhört irriterad över att jag inte har någon ugn. Är sjukt sugen på att baka. Inte stillas suget när man slår på tvn och det är "Leila bakar" följt av "Vad blir det för mat?" heller. Ge mej en ugn nu.

Äh får försöka tänka på något annat och imorrn kan jag införskaffa ingredienser till att göra tryffel eller praliner eller nåt annat man inte behöver en ugn till. Så länge får jag göra lite chailatte och fruktsallad och mysa till Johan Falk. Det låter väl inte helt fel att spendera söndagkväll på det sättet va?



(Bild snodd. Hittad på Google)


Sunday


Middag med en tjej i klassen i fredags på Hardrock Café. Lite i dyraste laget, men mycket gott och trevligt. Funderar på att boka bord där sista torsdagen efter skolan. Måste göra nånting med alla innan vi går skilda vägar. Gissar att de flesta kommer man aldrig se igen.

Märkte inte av snökaoset så mycket igår då jag inte gick utanför dörren förrän vid halv 6 när jag åkte till Fanny. Lagade mat, kollade på film och snackade skit. Kalle tyckte att jag verkade hög eftersom jag pratade så mycket innan vi la oss.

Idag tänkte jag ta mej in till stan och kolla på en jacka, skor och linnen. Baskläder är så tråkigt att köpa, men det behövs. Efter det ska jag krypa upp i sängen med en bok eller film och chailatte. Lär behöva värma mej lite, det är ju hela 10 minusgrader här. Svinkallt när det blåser dock.

Kan fortfarande inte förstå att det bara är två veckor kvar. Panik.

Massage


Prov igår. Lite nervös innan, men det va ingen fara alls. Gick jättebra. Va klar på 45 minuter och hade sedan 2 timmars lunch, vilken jag spenderade strosandes runt stureplan för att kolla i en affär som ligger där. På eftermiddagen fick vi ge varann massage och det va helt underbart. Det kändes att det verkligen behövdes och att det va "längesen" nu. För att fungera i det här arbetet måste man själv gå på behandlingar också. Om inte annat bara för att känna hur det är att va den som ligger och tar emot.

Ikväll är det tvätt och te-mys som gäller.

Längtan


Sitter och är lagom avundsjuk på krysset (eftersom han kallar mej det så får han också heta så). Han och några kompisar åker till Thailand imorrn och möter upp Lars och Magnus som redan är där. I tre och en halv vecka ska de va där. Sol, bad, dykning, fest. Det skulle ju inte alls sitta fel just nu. Jag vill också.

Pratade med Fanny om sommar idag, och jag vill bara att vintern ska ta slut. Nu. På direkten. Ögonaböj. Tänk om man kunda svinga sitt trollspö (för ett sånt har väl alla?) och simsalabim så var det vår.

Snön borta, knopparna spricker och man hör fåglarna kvittra. Sitta på uteservering med ett glas vin. Strosa omkring i parker, på gator, längs vattnet. Få lust att hoppa hage, spela kula eller bara ta hoppsasteg när man går. Den där känslan av lycka som bara infinner sej just på grund av att det är vår. Solen. Dofterna. Man ser ljuset.


Weekend


Så va det måndag igen. Allt går så fort. I helgen va mamma och pappa här nere. De kom på behandling på fredag eftermiddag, mamma fick en alginpackning och pappa en SPA-massage. Tror de va nöjda efteråt.
Helt slut när jag kom till deras hotell och hade jag bara blundat så hade jag somnat. Men istället gick vi ut och åt väldigt god fisk på en restaurang. Mysmiddag.

Lördagen spenderades på stan, men för en gångs skull åkte vi till söder och kikade. Mycket trevligare att gå där än mitt i stan. Hittade lite olika saker. Tyvärr inte den kavajen jag ville ha (slut på alla H&M verkade det som.), men det blev en annan kavaj istället. Åt middag med mamma och pappa men sedan spenderades kvällen med Fanny och ett par vinare. Vi hamnade på White Room och hade väldigt väldigt trevligt. 

Overall är jag supernöjd med helgen.

Nu ska jag laga lite mat till resten av veckan och sedan plugga litegrann. (Vilket i princip betyder kolla på papperen, känna att "äh, det här kan jag ju nästan, eller så går det att läsa imorrn", och kolla på tv istället. Vilken självdisciplin, va?)  

Studiebesök och lite funderingar


Måste säja att det va skönt att ha en kundfri dag idag. Mötte upp några av tjejerna vid Plattan och gick till Axelsons SPA i Gallerian strax före 8. Studiebesöket va mycket lyckat. Jättesöt tjej som berättade om anläggningen bl.a. Frågade lite om att jobba på båtar och hon hade jobbat åt Steiner (som har terapeuter på de flesta kryssningsbåtarna). 12 timmar om dagen, ungefär 6 dagar i veckan, i 8 månader. Bara provision. Jätteviktigt med utseende och uppförande. Självklart att det är viktigt, men de hade fått ta på sej arbetsuniform och blivit granskade uppifrån och ner. Perfekt sminkning och hår. Lite jobbigt.

Det skulle va perfekt om det fanns nån båt man kunde va på i 3-4 månader högst, och va ledig en dag i veckan iaf. Och kunna åka tillsammans med någon. Jag hoppas att vi hittar nåt som verkar bra.

På fredag kommer mamma och pappa. Mamma ska få en spirulina-inpackning av mej. Eller ja, hon får ju betala för den. Men det ska bli roligt. Får se om det blir utgång med Fanny också på fredagen. Det verkade luta åt det hållet.

Nä, nu måste jag verkligen ta tag i böckerna och läsa litegrann iaf. Skärpning Carro.

Tisdag

Vaknade 5 imorse och kunde inte somna om. Trött. Längtar till helgen. Har haft torsdag idag.

Orkade verkligen inte laga mat idag så det blev en macka och en halv grape. Men snart kommer Fanny, Malin och Sofie så får se om jag äter nåt tillsammans med dom. Är om inte annat sugen på lite glass. Helst sorbet, men har för mej att Malin inte gillar det. Vi får se.

Kollar på Top Chef. Tycker att det är så roligt med mat. Tänk va underbart om man va hälften så duktig som dom är. Kreativiteten. Smakerna. Sammansättningen. Skulle ju inte ha nåt emot att va domare och få smaka på allt varje gång.

En runda med dammsugaren sen är jag redo att möta tjejerna.

The end of the week


Igår spenderades dagen i en sporthall på Lidingö. Och nej, det var inte jag som sportade. Mitt kusinbarn hade gymnastiktävling. Jätteroligt att se. Dom var väldigt duktiga. Kom tre i två av tre grenar. Riktigt stolt. Kvällen blev väldigt lugn, med Melodifestival och Beck. Men det behövdes nog med tanke på min "förkylning". Gissar att den hade blivit värre annars.

Idag har jag uträttat lite ärenden. Köpte lite småsaker jag behövde. Hittade också nåt på H&M som jag måste köpa. Lär bara ha ett smakråd med mej och välja mellan 2. Kommer säkert va slut när jag väl kommer iväg och har bestämt mej men men.

Eftersom det var så underbart väder (2,5 minus och strålande sol) bestämde jag mej därefter för att ta en promenad. Man måste ju passa på att få lite luft, och samtidigt utforska omgivningarna litegrann. Gud va jag älskar Kungsholmen, skulle ge mycket för att bo här på sommaren också, det måste va fantastiskt. Så är det nån som har en lägenhet på Kungsholmen att hyra ut är jag mycket intresserad. Måste iofs hitta jobb också, men bara man har det ena till att börja med så.

Tror att jag ska ha lite ompyssling av mej själv ikväll. Peeling, ansiktsmask, hårinpackning m.m. Sedan lite päron och ost. Mums.

Frustrerande


Så va man utan ugn då. I torsdags, när jag va hur trött som helst och påväg att bli förkyld och alltså inte på världens bästa humör, tänkte jag göra varma mackor. Sätter i ugnen i uttaget och poff, lampan slocknar och ugnen går inte att sätta på. En propp hade gått. Som sagt, lagom trött och less orkade jag inte gå och köpa nya direkt, men gjorde det igår efter skolan. Kommer hem och byter den. Försöker sätta i ugnen igen och poff. Proppen går. Slutsats, det är ugnen det är fel på. Skit också. Jag som tyckte det va så bra att ha en ugn. Kunna baka om jag ville,  men nu är det slut på det. Frustrerande.

Igår mötte jag upp Fanny när hon slutat jobba och det blev mat på en restaurang. Jag, som tänkte att jag inte skulle dricka nåt alls i helgen, drack både vin och öl och sedan en drink på Fridays. Men det var en mycket trevlig kväll.

Just nu väntar jag på att Bella ska ringa och säja att dom är påväg. Ska följa med och kolla när Frida tävlar i gymnastik. Hon är jätteduktig så det ska bli roligt att se "live".

Får seva som händer ikväll, men gissar att det blir en lugn filmkväll.

Sjukfobi


Så himla trött. Funderar på om jag håller på att bli sjuk. Imorse lät jag lite förkyld, men kände ingenting. Men nu har näsan börjat rinna lite och jag är, som sagt, himla trött. Skulle behöva städa, men tror jag ska lägga mej en stund och ta det lungt ist. Kanske piggnar till lite då.

Jag får verkligen inte bli sjuk! Men ska jag nödvändigtvis bli det så är det bättre att det blir till helgen, så man slipper missa nåt i skolan. Med 100% närvaro får man inte missa mer än högst en dag. Annars får man inget diplom med betyg förrän man tagit igen de dagar man varit borta.

Några som varit sjuka redan. Och med så mycket behandlingar och oljor vi håller på med, träffar massa olika människor och så, vore det ju nästan konstigt om man inte blev lite extra mottaglig. Vi har även en tjej i klassen som har sjukdomsfobi. Blir nån sjuk, allra helst magsjuk, får hon panikkänslor för att hon tror att hon smittats. Sjukt jobbigt.

Imorrn kommer Fanny efter jobbet. Gissar att det blir god mat och massa skitsnack som vanligt.


Oh my god...


..vilken underbar behandling vi gjorde idag. Exlusiv SPA- och skalpmassage. Börjar med en scrub, därefter helkroppsmassage med mineralkräm och aromaolja, skalpmassage, ansiktsrengöring, ansiktsmask, akupressur och ansiktsmassage. Helt otroligt. Jag somnade när Carola gjorde på mej. Jobbig dag i skolan, nja.

Imorrn däremot är det slut på det sköna och dags för kunder igen. Hoppas att jag får en sådan behandling som vi gjorde idag. Alltid bra att få göra den på kund första gången när den är färsk i minnet.

Stötte på Linda igår efter skolan. Helt plötsligt går hon bara bredvid mej och jag tror att vi blev ganske ställda båda två. Man förväntar sej ju inte direkt att stöta på Ljusdalsbor vid skolan.  

Nu blir det lite städning, diska, hämta tvätten och möjligtvis plugga litegrann.



Feeling good.


Mår väldigt bra just nu. Man får göra det va? Det är så underbart när en kund verkligen är nöjd och säjer hur duktig de tycker att man är. Gud va jag hoppas att jag hittar jobb direkt efter skolan, vill verkligen hålla på med det här.

Känner mej ännu duktigare just nu bara för att brödet jag bakade igår smakade otroligt. Supergott. Måste göras fler gånger.

Ska nog ta och göra muffins eller nåt sånt snart. Får se vad som lockar i bakboken.

Imorrn ska vi lära oss skalpmassage, sen har vi lärt oss allt, då är det bara praktik och lite repetition kvar. Helt sjukt va fort det går, och hur snabbt man faktiskt lär sej.


God morgon


Tillbaka i Stockholm. Har haft en jättehärlig helg hemma. Lunch med Sandra och sen utgång med henne, Marcela och Isabell på Järnvägs. Mycket folk, dans och trevlig stämning. Lovely.

Snart bär det av till skolan. Ikväll hade jag tänkt orka baka lite bröd och plugga. Försöka.


RSS 2.0