Vakna tidigt


Guud va drygt. Varför kan jag inte sova längre? Det är inte roligt att vakna före halv 7. Utan anledning. Nu kommer jag ju att vara jättetrött ikväll. Och vi som ska fira kvalborg. Prupp.

Aja, det är väl bara att kliva upp och tvätta håret och dona på.

Åka till Kista mitt på dagen och hämta kameran och sedan lite småhandling med Fanny innan vi möter upp Madde och drar till Uppsala! Wooho.

Work it


Vaknade imorse med världens huvudvärk. Ungefär som om jag varit ut kvällen innan och druckit sjukt mycket. Värdelöst att ha huvudvärk utan anledning. Kunde somna om, men blev väckt lite senare av att det ringer på dörren. Innan jag kommit ur sängen och fått på mej lite kläder hade människan försvunnit. Men lite senare kom han tillbaka. Vaktmästaren som tappade sin pannlampa här när jag fick en ny ugn.

Efter 2 alvedon, vatten och lite mer vila var huvudvärken borta. Klev upp och fixade lite frukost. Sen på med träningskläderna och ut på en promenad. En perfekt runda på lite mer än en timme.

Hatar att packa. Vet verkligen inte va jag ska ha med. Tur att Fanny kommer imorrn innan vi ska åka så kan hon hjälpa mej lite.

Längtar så sjukt mycket nu. Det kommer bli hur bra som helst!

  



Sunny day


Tillbaka i Storstaden efter en vecka hemma i Hälsingland. Det blev en lugn helg, vilket antagligen var väldigt välbehövligt med tanke på hur otroligt trött jag var varje kväll. Man måste ju ladda batterierna inför Valborg i Uppsala. Den helgen kommer bli allt annat än lugn gissar jag på.

Är irriterad på mej själv just nu för att jag sitter inne när det är fint väder, men jag är trött. Måste dock ut och handla lite så det är bra. Kanske tar en promenad då nä jag ändå är pågång. Sedan kommer Fanny. Det blir bra att snacka lite skit och planera lite vad man ska ha med till Uppsala. Torsdag till söndag. Det kan bli mycket packning det för en sådan som mej (som alltid packar med halva garderoben och ändå saknar nåt när jag väl är framme.)

Äh, lär få tummen ur och röra lite på mej.


Utbildningar


Hemma i Ljusdal. Igen. Är ledig idag men måste faktiskt plugga lite. Va på kurs i Stockholm i måndags och på Orbaden i tisdags. På måndagen va det Lavender Dream som stod på schemat på Kerstin Florians huvudkontor. Jätteroligt. Vi var sex stycken från olika SPAn som var där för att lära oss just den behandlingen. En jättehärlig behandling på 80-90 minuter med scrub och avtvätt, massageapplikation av lavendel body spray, skalpmassage med varm lavendelolja och fotmassage med fuss balm. Lika som på skolan fick vi först se behandlingen utföras, sedan var det lunch (jättegod sushi-buffé), och efter lunch delade vi upp oss i par och gjorde behandlingen på varann.

Slutade vid fem och mitt tåg skulle gå 18.12. Jag orkade inte tvätta håret (inte bra att gå med blött hår när man nyss varit sjuk) och såg istället ut som om jag inte tvättat det på 3 veckor. Kom till centralen halv sex och väntade på tåget. Det började med en försening på 10 min, sedan ökade det och ökade. När klockan var 20 över sju stod det att det skulle gå 10 i åtta. Med lite batteri på mobilen var det inte något annat att göra än att bara sitta och vänta. Kunde iaf hämta ut biljett. Smarta jag råkade ju självklart radera den jag fått på mobilen. Vid åtta gick äntligen tåget hemåt.

På tisdagen bar det av till Orbaden för att lära mig en fotkur. Också en härlig behandling. Tycker verkligen om att hålla på med det här. Och det är roligt att få lära sig mer behandligar. Ser fram emot i sommar när jag får jobba lite mer regelbunder med detta i några veckor.

Igår var det jobb som gällde och lika på söndag.




Födelsedagshelg


Så va man ett år äldre då. 21 år. Gammal. Hade ju lite ångest tidigare i år, men den har nästan försvunnit. Det började ifjol, så undrar om jag kommer att känna så varje år i framtiden. Det brukar ju inte bli bättre med tiden liksom.

Hade iaf världens bästa fredag. Middag med fläskfilé och tsatziki och kladdkaka till efterrätt. Singstar och Guitarr Hero och sjukt mycket skratt. Jag och Haräng tar verkligen dom där höga tonerna. (Alla som känner mej vet ju att jag verkligen inte kan sjunga. Verkligen inte. Så tänk er hur det lät)
Efter det åkte jag och Fanny till stan och mötte upp Daniel och hans kompisar. Några shots, efterfest och jag kom hem 5.

Seg dag igår, även om jag mådde bra. Men var sjukt trött på kvällen och inte fullt lika laddad för fest som jag brukar. Men festen var trevlig och hela helgen har varit fantastisk. Verkligen va jag behövde.

Imorrn blir det kurs och sedan far jag uppåt igen. Måste börja packa lite. Men sängen är sjukt skön. Nä, skärpning nu. Sova får jag göra inatt.

Förresten, de beigea skorna jag köpte för några veckor sedan kommer från Zara. Vet inte om dom finns kvar.


Sova


Jag är grym på att inte göra saker jag planerat. Ska försöka ta mej ut ur lägenheten nånting idag, men är fruktansvärt trött. Vaknade vid 3 tiden och kunde inte somna förrän vid 7 igen. Hela dagen blir sned när jag gör så och jag är fortfarande jättetrött. Fast det gör inte så mycket idag. Är sjukt shoppingsugen så det kanske vore bäst att hålla sej inne.

Måste lägga till att jag är väldigt nöjd med att jag behöll blazern från BikBok, den kommer vara perfekt att ha som jacka i sommar.

Nu ska jag fundera lite på vad det blir för kläder i helgen. Alltid lika svårt. (Tur att man har mycket att göra liksom)


Sjukt jobbigt


Har haft en väldigt stressig dag. Städade på förmiddagen och oj så fräsht det blev. Sedan kom Fanny och vi gav oss ut på stan. Köpte nya strumpbyxor vilket jag insåg att jag behövde när det va hål i alla som låg i garderoben haha.
Tog oss till Medborgarplatsen och mötte upp Mattias. Strosade runt. Blev hungriga och åt lite. Strosade lite till och letade ett bra café. Gick förbi ett där Mattias och Danny från EMD satt. Coolt. Köpte glass och kaffe på 7eleven istället och satte oss i en park. Solen skuggades av ett hus och vi förflyttade oss upp till Vitabergs parken (?). Där låg vi och njöt av solen och kaste avundsjuka blickar på alla med systemetkassar. Det hade inte suttit fel med lite vin eller till och med en kall öl där. Nästa gång ska vi va bättre förberedda.

Imorrn ska jag utforska Söder på egen hand om det är bra väder. Annars blir det en hemmaSPA-dag.

Jag hoppas att alla förstår att första meningen var ironisk.


These shoes are made for walking


Åh är verkligen tvungen att köpa nya skor. Inte för att det brukar va något problem för mej, tvärtom. Men just nu är det inget jag vill lägga pengar på. Är inte hundra på va jag vill ha heller, men det jag behöver är snygga vardagsskor, med en annan stil än tygskorna jag har. Lite "finare". Får åka in mot stan någon dag och kika lite i skoaffärerna. Man kan ju alltid hoppas att det finns några som matchar mina krav.

Va för övrigt helt säker på att jag hade tvättid idag. Rev ur sängkläderna imorse och såg för någon timme sedan att det tydligen är imorrn. Men det går väl det också.

Längtar till helgen och nästa vecka. Hoppas verkligen att det är fint väder på lördag när det vankas fest för Malin och hennes kompis som också fyller den här veckan, och jag halkar in på ett hörn där också. Tänk att man blir så gammal. Fast det är ju ingenting egentligen. Allra helst inte om man jämför med pappas moster som fyllde 102 förra veckan. Det är väldigt gammalt. Väldigt väldigt gammalt.


This is it


Läste igår ett inlägg om mysbyxor som en tjej hade skrivit. Hon skrev väl i princip att det var det fulaste hon visste. Med det inlägget hamnade hon på förstasidan på blogg.se och sedan hade hon fått hundratals kommentarer. De flesta från folk som verkligen verkade ta åt sej av att hon inte gillade mysbyxor. Hur kan folk bry sej? Vissa skrev saker som "med gå och dö" "du borde inte få ha några åsikter". Får man inte ha åsikter om men inte tycker som alla andra? Är man inte värd att leva om man tycker att mysbyxor är fula? Folk utnyttjar anonymiteten på internet alldeles för mycket, för vilken av de som kommenterade skulle ha gått fram till den här tjejen och bett henne fara åt helvete om hon sa något sånt ute på stan? Sjuka värld. SJUKA VÄRLD.


Sommarkänsla


Sjukt mycket sommarkänsla. Det spritter i kroppen och jag får lust att åka till en strand med saft och bullar, en filt och en volleyboll. Jag får lust att bada naken. Jag får lust att spela fotboll (haha ja det är sant). Jag får lust att grilla. Jag får lust att vara ute hela nätterna. Strosa omkring och bara vara. Jag får lust att hoppa hage och åka båt.

Jag önskar att det var sommar. Det finns ingenting jag älskar så mycket. Förutom mina vänner såklart. Det är guld värt att ha människor omkring sej som kan vända skitdagar till underbara dagar <3


Right time, right place


Rätt helg att va sjuk på. Grymt av mej att pricka in den enda helgen nu som inget annat va planerat.

Lyckades ta mej ut och handla igår. Mycket frukt och grönsaker. Inte helt fel. Bara priset. Träffade en karl som frågade om det här va min naturliga hårfärg. När jag sa nej frågade han om jag va blond egentligen. Nej, bara inte fullt lika mörk som nu. Sedan började han prata om att förut skulle alla tjejer va blonda och nu skulle alla va mörka tydligen. "Är det modernt att va mörk nu?" "Helt ärligt vet jag inte, för jag har haft den här färgen i många år". Sedan gick han. Vet inte riktigt va han ville, men han gjorde dagen lite intressant iaf.

Åkte till Fanny och försökte hitta till Danderyds gymnasium. Hon är ju duktig och gör högskoleprovet idag. Håller tummen för henne.

Nu ska jag göra mej lite maränger. Måste ta mej för nånting. Kanske blir film med Fanny ikväll om hon känner för att umgås med en sjukling. Annars får jag äta maränger som tröst när jag ligger och tycker synd om mej själv. Äh, ryck upp mej.

Sjukling


Sjuk. Eller på god väg att bli iaf. Näsan rinner och jag gissar att jag har en sån där härlig whiskey-röst när jag väl börjar prata. Lite dövven i huvet och känner att det enda som fattas är halsont och feber. Vilket jag är mycket tacksam för att jag inte har såklart. Än.

Varit vaken sedan sju. Det känns ju väldigt nödvändigt att vakna så tidigt när planeringen för dagen på ett ungefär är att ta mej ut och handla frukost.

Sitter och kollar om jag hittar några roliga recept på kakor, godis, bröd eller nåt annat trevligt som jag kan fördriva tiden med att göra.

Ska också kolla på utbildningar och försöka få lite inspiration för framtiden. Inte för att söka till hösten, men nästa år kanske suget kommer och då är det ju br aatt va lite förberedd.


EasterBunny


Lite irriterad. Humörsvängningarna är tillbaka. Wihoo. Eller nåt. Som vanligt är det så himla mycket tankar som snurrar att jag blir trött på mej själv. Tänk om man kunde stänga av hjärnan ett tag och bara va. Gudomligt skönt.

Påsken hemma va väl bra. Påskbord i Hudik på torsdagen. Trevligt. Fia med Knuff med mormor och mamma på fredagen, alltid en upplevelse att spela spel med mormor. Utgång med Sandra och Anton på kvällen. Träffade Mattias som va hemma efter 7 månader på resande fot. Härligt. Förfest hos Marcela på lördag. Underbart haha. Skulle ha stannat och struntat i utgången då, men som helhet lär man väl ge helgen kanske en 7 ½ av 10.

Imorrn bär det av nedåt i landet igen. För att stanna en och en halv vecka och sedan åka uppåt. Börjar bli lite tjatigt med resorna, men har ju nåt att fördriva tiden med iaf. Blir ju rastlös hela tiden.

Nä så snart "Halv 8 hos mig" är färdigt ska jag hämta upp väskan och lägga fram vad som ska med. Kanske ska boka resa också.


RSS 2.0