Tisdag

Underbart väder. Hoppas det håller i sej imorrn också.

Trevlig fika idag med Albin, Owets och Anna. Kanske inte fick så mycket gjort, men vi är värda det. Har ju redan de timmar vi behöver så...

Ska till Kristin ikväll och plugga matte. Prov imorrn. Shit! Det känns inte bra alls, men det är ändå skönt att få det gjort. Man får hålla tummarna.

...

Jag måste bort. Bort från detta fängelse, bort från allt och alla. Bort från mej själv. Jag känner mej instängd vart jag än är, trängd i ett hörn som jag inte kan ta mej ifrån. Ingenting är som jag vill, ingenting blir som jag vill. Allt är bara ett enda stort virrvarr av saker som ska göras, saker som borde göras, saker som ska hända och som inte får hända. Jag är fast och kan inte se ljuset av friheten...

Underbara älskade

Älskar den filmen. Den är så fin. Den berör mej på ett sätt inte många filmer gör.

Önskar att allt det här fick ett slut nu. Jag behöver sol och värme, ljumma vindar och att va ute hela nätterna utan att göra någonting. Jag behöver att kunna göra nåt spontant för en gångs skull. Jag behöver känna mej fri.

Söndagkväll

Det va gott med mjukglass. Nu ska jag färga ögonfransarna och sedan blir det nog lite tv-tittande. Borde plugga mer, men jag har ingen ork. Får försöka lite imorrn igen.

Börjar bli riktigt fest-sugen. Älskar när man kan gå fram och tillbaka mellan fester utan att frysa ihjäl. Nån som har lust att ta en dunderfylla på onsdag med mej? Haha.

Mjukglass

Ett säkert vårtecken.

Pappa har tjatat hela veckan om att han vill ha mjukglass men det har inte blivit av än, så ikväll blir vårens mjukglasspremiär för familjen Åkesson (inte för mej dock). Det blir en bra motivation för mej till att plugga en halvtimme till nu.

image49

Skit

Gud va det här projektet känns hopplöst. Känns som att jag aldrig kommer att bli klar + att jag inte kommer att få ihop timmar. Skit!

Tänkte börja på svenskan, men har ju inget papper på uppgiften så jag kommer inte riktigt ihåg hur jag skulle göra. Dubbelskit!

Får väl så lov att plugga matte eller rättskunskap ist då. Fast båda är så krångliga att jag inte förstår nåt. Trippelskit!

Hudiksvall

Va på en liten tripp til Hudik igår. Hittade faktiskt en klänning till studenten. Jippie! Köpte dessutom smycken till balen också, så nu är nästan allt (i klädväg) klart. Det enda till balen är om jag ska he något hårsmycke eller inte, och till själv studenten skulle jag behöva ett par skor. Fast det är ingen katastrof om jag inte skulle hitta några, då blir det dom vanliga svarta pumpsen. 

Vi va också till mormor och morfars stuga, där pappa hjälpte morfar ta ner pumpen till vattnet och så. Jag, mamma och mormor plockade lite vitsippor. Det va mysigt, sånt man gjort sen man föddes liksom.
 
Kom hem vid halv nio och va hemma en liten stund innan jag blev rastlös och åkte till Malin och Fanny. Det va trevligt (blev nog lite för mycket chips bara haha).
 
Pratade med Jocke och de hade tävlingar i helgen mot andra militärer och dom ledde. Så igår va han glad och positiv vilket kändes skönt, med tanke på hur mycket han inte vill va där.

Nu är det plugg, plugg, plugg som gäller.

Trevlig helg

Igår fixade pappa bil till balen åt mej. Så nu ska jag bara prata med Mattias i helgen . Vi har ju inte ens anmält oss. Vore ju lite surt om vi skulle glömma bort det och sen inte få vara med haha. Men det löser sej väl, vi har ju till onsdag på oss.

Dagen har varit härlig förutom att Jocke var tvungen att åka tillbaka såklart. Men det är ju bara 4 dagar innan vi ses igen så det ska väl gå bra.

Imorrn blir det Hudik hela dagen. Lite shopping och sen gratta morfar som fyllde år förra helgen.

Trevlig helg


Begravning

Igår var det begravning för Jockes farmor Lilly. Även om jag bara träffade henne några gånger var det ändå jobbigt. Det är väl stämningen antar jag. Men det var en fin begravning och en fin minnesstund efteråt. Mycket folk som samlades för att tillsammans ta farväl.

Vila i frid ♥

Ahhhhh.....

Sitter i skolan. Dom har tydligen stängt ner alltihopa för att kunna fixa nåt och därför har allt försvunnit och det går inte att spara något. Det vore ju bra om det kom tillbaka innan jag ska ha min presentation, annars blir det lite svårt att göra den.

Det är meningen att vi ska göra svenska, men jag orkar inte. Vill bara att allt det här ska ta slut.

Verkar som om det inte blir någon resa innan studenten heller. Dom andra vill inte. De vill hellre åka efter studenten, och det vore ju roligt, men alla resor är minst tusen kronor dyrare då. Plus att  om Jocke inte får ledigt på studenten så kommer han hem veckan efter och då vore det ju trevligt att kunna umgås lite med honom också. Skit också.


Tårar

Usch jag hatar att jag måste vara så lättstött. Tar åt mej fast jag vet att jag inte borde. När jag är trött är det såklart ännu värre, vilket va precis som det blev nu.

Är dödstrött. Vet inte om det beror på att jag vaknade halv sex eller på promenaden jag och Kristin tog. Vet bara att om nåt mer blir det minsta fel kommer jag att bryta ihop fullständigt.


Saknar dej ♥

image48

Sol

Ännu en underbar vårdag! Mm jag bara myser.

Idag, efter skolan, va jag och Kristin duktiga och gick runt kyrksjön. Det va riktigt skönt, både att röra på sig, få luft och kunna njuta av finvädret. Promenader blir det fler i veckan (iaf om vädret håller i sej).

Kom bara ihåg att om ni solar tänk på att använda solskydd! Jag har aldrig brukat göra det, men i år ska jag börja. Solen är så stark nu och med våra vinterbleka kroppar är det lätt att bränna sig, och framförallt minskar risken för hudcancer. Jag är helt för att sola, men jag inser att det nog är smart att vara försiktig. Så använd solskydd och njut av solskenet.

Sweet dreams

Snart dags att sova. Jobbar jag på bra imorrn så hinner jag klart med både filosofin och IEn då. Det vore så skönt att få bort något.

Hoppas att det är lika fint väder imorrn som det va idag. När det är det känns inte studenten lika långt borta.

Jag vet att det är lite fel att säja det men jag längtar till på torsdag. Då kommer älsklingen hem igen, även om det bara är för en liten stund och anledningen är att vi ska på begravning för hans farmor. Jag hoppas att det går bra och jag är såklart ledsen för hans skull, men det ska ändå bli skönt att träffa honom litegrann eftersom han inte kommer hem i helgen.
 
Natti natti allihopa!

Vår

Det är vår, strålande sol och jag mår så bra! Jag är pigg och glad och det känns som om allt går bra (så länge jag inte tänker på allt skoljobb som måste göras)

Malin från Syrran&Jag ringde idag för att bestämma vilken tid jag skulle dit innan balen. Det blev klockan elva, vilket känns väldigt lagom så man hinner sminka sig och ta det lite lugnt innan det bär iväg mot Järvsö. En bal-dejt har jag också fixat, nu när inte Jocke kan komma hem. Det som fattas är en bil att ta sig dit i. Men det ordnar sig nog.

Nä, tillbaka till filosofins värld nu.

Helgen

Helgen va helt underbar! Min älskling va hemma, festen och utgången va mycket lyckat och det va strålande väder hela tiden. För en gångs skull har jag massor av bilder från i helgen, men jag lägga bara upp några. Vill ni se fler får ni gå in på min bilddagbok, clinis.bilddagboken.se. Ni kan bara se bilderna ifall ni är inloggade. (Och jag har inte lagt in dom ännu, gör nog det ikväll när jag får tid)

        

Jag fick en goodie-bag av tjejerna med massa frukt, ostar, vin och kex. Mums! Och grabbarna fick jag också vin, men till det fick jag fyra vinglas från Boda-Nova, och droppskydd till vin flaskor.

Appropå den sista bilden, Jocke åkte iväg för att handla lite groggvirke och kom till baka med tre piggelin-glassar och en tröja. Man fick alltså en tröja om man köpte tre GB-glassar. Lite senare på kvällen blev några av de andra också sugna på detta och gav sej av för att införskaffa tröjor.

Som sagt, jag hade en underbar kväll. Tack alla som kom. Ni är bäst!



Presenter

Igår fick jag massa presenter. Bland annat muggar från Rörstrand som heter "Hanna", ett chokladfondue-set, en väska och parfymer. Helt underbart! Jag tycker om att fylla år hihi.





Slött

Sitter och slöar lite innan alla kommer. Gissar att jag kommer ha fullt upp hela kvällen. Är redan grymt trött.

Satt med Sandra i någon timme och pillade med projektet. Det gick ju rätt bra, hittills iaf.

F*cking militära

J*vla skit lumpen. Jocke har fått nytt schema igen och enligt det så har han helgtjänst både på balen och studenten. På studenten har de dessutom beredskap så då känns det som om chansen att han ska få ledigt är minimal. Hatar det här!

Vecka 17 har han helgtjänst, vecka 19 och 20 ska han också va kvar. Vecka 22 är balen.

Jag är så less. Vi hinner ju aldrig träffas.

Och efter studenten vet jag inte vart jag tar vägen. FAN!

19 år

Appropå förra inlägget; men jag fyller år idag så jag tänker va glad ändå. Grattis till mej!

Det ser ut att bli finväder idag också. Jag ska nog cykla till skolan. Första cykelturen denna vår. Måste bara pumpa lite luft i hjulen innan.

image36

Morgonstund...

...har guld i mun. Men inte när man vaknar alldeles för tidigt. Jag skrev ju att jag vaknade klockan fem igårmorse. Idag vaknade jag lite senare, med betoning på lite. 05.22 visade klockan när jag kollade. Helt omöjligt att somna om. Jag kommer va hur trött som helst i helgen. Hur ska det sluta?

Helgen

Gud, jag är så himla trött. Vaknade iofs klockan fem imorse, helt utan anledning. Hatar när jag gör det. Förra veckan blev det så två morgnar, en av dom va lördag. Snacka om att jag va helt slut hela helgen.

Just ja, appropå helgen. Det va ju planerat att jag Fanny Christine och Marcela skulle till Hudik för att gå på bio och käka. Det gick inga bra filmer på kvällen så vi tänkte gå på "Horton" klockan fem, sedan käka klockan sju. När vi väl kommer fram till bion visar det sej att propparna gått så alla föreställningar för kvällen var inställda. Skit! I Hudik, med två timmar att fördriva innan mat. Vad gör man? Man ringer en kompis, åker dit och sitter i pinsam tystnad ca en kvart innan man åker därifrån och därefter kör runt som galningar på stan.

Maten var iaf jättegod och sällskapet trevligt. Jag kan verkligen rekomendera Medelhavskällaren.

Tisdag

Idag är det vår! Fast nu ska jag verkligen inte ta ut nåt i förskott, så jag blir sådär besviken igen om det snöar.

Hade hål på religionen idag så vi fick långlunch. Jag Kristin Fanny Joythi Johanna och Malin åkte ner på köpingen och käkade. Det va trevligt. Det kom en tjej och intervjuade oss om pengar också. Det skulle komma i LJP den här veckan trodde hon. Häftigt va? haha. Kändes ganska krystat och jag gissar att det inte va nån bild som ser bra ut, men man får väl offra sej för att hjälpa sina medmänniskor ibland.

Nu är det plugg, som vanlig.


Kväll

Det bidde en promenad. Med Fanny. Vi skulle ta en kortis, men va ute i en timme. Det va skönt. Känns bra att det är så bart att man kan gå nånstans utan att bli alldeles dyblöt om fötterna. Nu ska det bli mer promenader, och kanske tillochmed en och annan joggingtur.

Hade en trevlig helg. Ganska mycket otur, men jag kanske berättar mer om det imorrn. Orkar inte nu.

Sweet dreams

Promenad

Är lite sugen på att ta en promenad nu faktiskt. Försökte få med Kristin men hon va för lat. Nä okej då, Rikard skulle komma till henne. Det är alltid roligare att gå med nån, så man får prata lite.

Måndag

På torsdag fyller jag år. Jag ser fram emot det så mycket. För en gångs skull kommer det många och firar mej.
Min kusin, hennes kille och deras tre barn. Min faster och farbror. Mormor och morfar. Carina, Lennart, Markus och kanske Maria. 13 stycken på samma dag. Så många va det längesen vi va här hemma.

Längtar till helgen också. Är så sugen på att festa. Hoppas det är många som är det.

Just nu måste jag verkligen ta tag i lite plugg. Har så mycket att det känns som om jag kvävs. Men eftersom det ändå är rätt trevligt väder idag så är jag på rätt bra humör. Solen tittade till och med fram en stund när jag gick hem från skolan. Jippie.


Festsugen

Gud, nu blev jag sjukt sugen på att festa. Synd att det inte blir nåt i helgen. Men jag får tänka att det blir ännu bättre nästa helg ist då.

Om sex dagar fyller jag ju år också. Hoppas jag får bra saker. Och gärna lite pengar. Är bra att ha om man ska ut och om vi ska utomlands dessutom. Där lär det ju gå åt en hel del antar jag. Bara resan (till arlanda och  sen flyget) går säkert på minst 3000. Om vi får tag på en billig resa.

Jag ser fram emot det så mycket!

Fredag

Det var ganska intressant igår ändå. Det kom sej så att jag va med hela tiden. Bra produkter, men för en student som mej va det lite för dyrt. Hon som hade det tyckte att jag skulle fundera på att också börja med att sälja sånt där. Hmm, kanske det. Då får man köpa produkterna själv för halva priset också.
 
Idag måste nästan bli en pluggdag. Känns inte lockande, men jag hoppas att jag har lite inspiration så jag kan skriva en del. Det vore ju skönt att få det gjort.

Ha en bra dag!

Tantvarning

Ikväll ska mamma ha "tant"-party. Hennes kompis säljer hudvårdsprodukter (tror jag) på såna här hempartyn och det är hon som kommer med några andra damer. Det kommer bli ett väldans kacklande och tjattrande. Jag ahr inte bestämt om jag ska va med än. Pappa passar nog på och åker till farmor ett tag.

Får se hur det blir i helgen. Vill inte betala för en film jag inte vill se, men samtidigt; va ska jag annars göra? Har ingen lust att dricka med Jocke och hans kompisar.

Det som är jobbigt på helgerna när han vill gå ut och inte jag är att eftersom jag vill sova med honom, den enda natt som går, så känner jag mej tvungen att stanna uppe till han vill hem. Och det är inte det lättaste att hålla sej vaken till två när man inte har nåt att göra. Nåt tips?
 

Torsdag

Jag undrar hur den här dagen blir. Det är fortfarande hur mycket snö som helst ute. Solen har inte varit framme på flera dagar. Jag blir så förbannat påverkad av vädret. Det måste ta slut nu, annars orkar jag inte.


I need light

Jag behöver ljus, mycket ljus!

Solsken, torr mark och värme. Då kommer jag må bättre.

Skoltrött

Gud va jag är less.

Har massa att göra i skolan, men kan inte ta mej för att göra det. Jag orkar inte, har inte motiveringen, bryr mej inte. Det är det som är det värsta. Känns som om mina betyg kommer att dala en hel del, vilket är dumt och onödigt eftersom jag kan. Det är bara det att jag inte orkar.

Just nu ser jag inte ens fram emot studenten. Jag är rädd för va som händer efteråt, eller va som inte händer.

Jag vill inte gå till skolan, men jag vill inte heller va hemma. Jag vill inte gå i skolan, men jag vill inte ta studenten. Va gör man då?

Onsdag

Åh herregud! Nu är det vinter igen. Fan.

Tisdag

Ännu en grådaskig dag. Nä kommer solen fram igen?

Va på tandläkarbesök idag. Hade ett hål men i övrigt en väldigt ren och fin mun tydligen. Dom behövde inte ens polera något. Hålet ska lagas om en månad, men jag kommer inte få nåt besvär innan ändå eftersom den tanden redan är rotfylld. (Anteckna gärna detta)

I övrigt hade vi värderingsfrågor på religionen. Det är faktiskt intressant att se både vart andra står och dessutom själv ta ställning till dessa frågor.

Har varit iväg och hämtat sallader till mej och pappa. Sedan blir det träning klockan sju. Go Carro!


Längtan

Aaah, jag får panik på vädret. Det känns som att för varje gång jag tittar ut genom fönstret så snöar det mer. När tar det slut?

Nu längtar jag mer än någonsin till sommaren. Sol och ljumma vindar, lätta kläder och underbara nätter. När jag blundar kan jag höra alla fåglar och barn, känna solens strålar värma mej. Mm jag längtar.

Projekt

Äntligen har jag gjort lite på projektet. Jag var glad i fem minuter innan jag kom på att jag skulle räkna ut hur  många timmar jag hade. Resultatet var mist sagt nedslående. Jag vill itne säga hur mycket (eller lite) det va, men how the hell ska jag kunna komma upp i ca 80 timmar. Shit. 

Nu är det dags att ta sig an en annan rolig uppgift. Har två att välja på (lucky me), så vi får se vilken det blir. 

Ska även ringa och boka träning. Måste komma igång igen nu. Hoppas det blir bättre väder senare i veckan så man åtminstone kan ta en promenad. 

Slask

Tji fick jag. När jag kollade ut genom fönstret imorse blev jag chockad. Jag menar, jag förstod redan att det va dåligt väder, men jag väntade mej aldrig att det skulle va vitt på marken.

Med tanke på att det ändå va plusgrader förstod man att det inte skulle bli roligt att gå till skolan. Och så rätt jag hade. Redan när jag kom till Kristin var mina fötter dyblöta, det kändes som om någon hällt vatten i stövlarna, och då hade jag ändå inte gått halva vägen än. USch!

Efter skolan, när jag kom hem, tog jag av allt direkt och ställde mej i duschen. Det va underbart skönt, men nu vill jag inte gå utanför dörren innan allt slask är borta.

Yesterday night

Högskolesök imorrn. Undrar vart jag ska söka. Inte för att jag ska gå på någon Högskola i höst, men jag vill ändå se om jag kan komma in. Jag säker antagligen några ekonomiprogram, känns som om det passar mej. Just nu.

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkte, men mysig ändå. Nog för att jag kände mej lite som en fjortis när vi åkte cirka 15 varv på köpingen, men jag fick ju va med älsklingen iaf. Han saknar att köra bil så han fick väl göra det då.

Kanske va bra att vi gjorde det också, annars hade jag antagligen somnat vid elva. Vi började kolla på "Hairspray", men den föll inte riktigt Jocke i smaken. Jag håller med om att den verkade lite seg, men det va nog mest musikal-delen som han inte gillade.

Nu blir det lite fruktätning och film innan det är dags för mej att slumra in.

Sweet dreams

Söndag

Usch va trött man blir av sånt här väder. Vill bara gå och lägga mej och vakna av solens strålar genom fönstret.

Det enda som är bra är att det fortfarande är vår, och jag skulle bli mycket förvånad om det blir mer snö och minusgrader nu. (Bara därför kommer det väl bli så)

Måste hitta en studentklänning.

Fullbokat

Fredag 

Skola 1 ½ timme, sedan lunch med mamma och lite present-shopping åt Jocke. Hem och försöka få lite gjort på projektarbetet innan vi skulle gå upp till Sandra på födelsedagsfika klockan fyra. Massa bullar och trevligt folk, sedan hem för lite middag. Nu när den är klar är det bara en timme innan jag ska iväg igen, denna gång till Malin för lite fredags-mys med henne, Sandra och Fanny.

Sandra fick en jättesnygg rosa mixer av dom andra. Jag, min tråkmåns, köpte "bara" blommor.

Med allt detta födelsedaqgsfirande kan jag inte hjälpa att längta till min egen dag om 13 dagar och 12 timmar, ganska exakt. Don't forget!

Fly, fly away..

Gud va jag längtar till våran utomlandsresa. Inte för att vi har bokat någon ännu, och vi verkligen få med oss några fler, men ändå. Det ska bli så skönt att komma iväg. Och jag struntar fullkomligt i om vi får ledigt eller inte. Iväg ska jag!

Anledningen till att jag och Fanny vill ha med oss fler är att vi kom på att om någon av oss blir sjuk så förstör det för den andra också, för ingen av oss vill va ute på alldeles egen hand i ett främmande land. Vem vet va som kan hända? 

Så är det nån som blir sugen på att hänga på så är det bara att säja till. Det lutar åt att resmålet blir Turkiet just nu, men vi är öppna för förslag. Kravet är att det ska vara mycket sol, bra badställen och ett härligt nattliv.

Mmm jag längtar.

Stolt

Lite kaffe och prat med J gjorde susen. Nu är jag redo att ta tag i lite mer av allt skoljobb som hänger över mej.

Måste bara få säja att jag är stolt över vårt jobb med marknadsföringen av teatern. Just nu förösker vi fixa sponsorer och på bara 3 timmars arbete har vi fått in 3 500 kronor. Hoppas vi kan dra in mycket mer. Vi är inte på långa vägar klara med att terra Ljusdals företag. 

Kvällen meny består av lite projektarbete som appertif. Därefter en svenska krönika till huvudrätt, och som örongodis serveras lite Jason Mraz - I'm Yours. Bon appétit!

R.I.P

Vill bara hedra Jockes farmor som gick bort, ganska plötsligt, igår. Vila i Frid Lilly ♥


Vaccination

Torsdag. Skitdag.

Alldeles grått ute. Har haft engelska (som jag inte längre tycker är roligt) och dessutom prov i filosofi. Skit.

Efter skolan åkte jag iaf till Järvsö för att vaccinera mej. (Varför har dom det i Järvsö?) Jag var tidig och eftersom farmor bor alldeles brevid hälsocentralen så hälsade jag på henne en liten stund. Hon blev glad, och jag tycker om min farmor. Att ta sprutan gick fort och kändes ingenting. Jag har iofs aldrig varit känslig för sprutor. Nu ska jag dit nästa månad igen och ta en till, sen är det fritt fram att äta va jag vill och ha sex med vem jag vill när vi är utomlands. (Jag kan iaf inte få hepatit A eller B. Det kan ju bli andra konsekvenser.)

Nu sitter jag och skrattar lite åt mej själv när jag skriver. Bra humor man har.

Grattis!

Idag fyller världens bästa pojkvän 20 år! Storpojk. Grattis i massor älskling♥

Det är också bara två veckor kvar till min födelsedag. Inte för att det är nåt speciellt med att fylla 19, men det är ett steg närmare 20 iaf (Smart Carro).

Appropå ingenting, så har jag suttit och kollat i en almanacka och måste bara påpeka att det är hemskt många konstiga namn med. Varför sätter dom namn som t.ex Tiburtius på en egen dag ist för att sätta in fler och vanligare namn också? Ett av livets många mysterier.


image35

Tisdag

Äntligen är bloggen igång igen. Gud så frustrerad jag varit de senaste dagarna. Det har aldrig krånglat för mej förut, men nångång måste väl vara den första.

Hinner inte skriva så mycket nu, ska ut på en lite promenad med mamsen innan det blir en fullfjädrad pluggkväll. Jippie.

RSS 2.0