Måndag

Ingen direkt bra utekväll i helgen. Hoppas det blir bättre nästa lördag.

Jag hoppas också på att Fanny får ledigt då hon vill nästa vecka så jag kan åka ner och hälsa på. Skulle va så roligt, och skönt att komma bort litegrann.



Nu måste det hända nåt snart, annars går jag i bitar.

...

Varför blir allting alltid fel? Och varför kan ingen lyssna på det man säjer? FAn va less jag är.

Kakor

By the way, jag skulle ju göra en update om kakorna. De blev mycket goda, men det krävdes lite stök (och mer smör) för att hålla ihop dem. Annars va de enkla att göra. Här kommer receptet:

250 g smör (fast det behövs mer, jag tog då flytande margarin)
2 dl socker
2 dl vetemjöl
8 dl müsli eller havregryn
1,5 dl russin
2 tsk bikarbonat

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda med en trägaffel.

3. Rulla degen till små kulor, stora som enkronor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Dessutom gjorde jag igår något som hette jordnötskraft, men de kan lika gärna kallas snickerskaka. De blev också supergoda. I receptet gjorde de dem stora som bars, men jag skar dom i mindre bitar så man kan ta en till kaffet eller hur man vill.

Hårtrubbel

Idag hände en rolig sak. Eller inte så rolig för mej, men antagligen för de jag berättar det för. Tänkte nämligen göra nåt åt håret i morse för att slippa tvätta det. "Ja, jag lockar det lite". Men ville inte ha så mycket lockar så jag kom på att i nian brukade jag alltid locka håret med mammas gamla lockis istället för min.

Sagt och gjort. Jag börjar med att dela upp överhåret i några slingor. Funderar på om jag ska börja med underhåret istället men nej "det blir nog bättre såhär". Tar en av slingorna och börjar rulla upp den på borsten. Precis uppe mot huvudet märker jag att det har smugit sej in lite annat hår också och tänkte ta bort det. 

Vänder borsten åt fel håll (eftersom jag kollar i spegeln och alltid har lite svårt att koordinera mina rörelser åt rätt håll då) och trasslar in alltihopa. Borsten sitter fast! Får lite småpanik och ropar på mamma (tur att hon va hemma). Efter ungefär en halvtimme lyckas hon få loss den med hjälp av lite fix och trix, slit och klippning.

Som tur är syns det faktiskt ingenting. Trodde att jag skulle bli tvungen att klippa bort den. Det hade inneburit att Carro fått en helt ny frisyr med tanke på att jag inte skulle kunna gå omkring med en kortklippt tofs mitt på huvudet (alltså hade det isf varit bättre om jag tagit underhåret för det hade inte märkts lika väl om en bit försvunnit därifrån) . Det kanske hade varit lite mer spännande, men jag är mycket glad och lättad över att det hela till slut gick bra.

Mycket babbel kanske, men det får ni hålla tillgodo med. Haha

Kakbak

Just nu gör jag nåt som heter müslikakor. Har ingen aning om hur de blir, men det ska bli spännande att se. De va lite jobbiga att göra bara då den smörmängd som stod inte alls höll ihop dom och jag var tvungen att ha i mer.

Update senare på hur de smakar.


Skolskjutning

Ännu en skolmassaker. I Finland. Det är så oerhört tragiskt. Att ingen kan göra något. Tydligen hade polisen förhört mannen redan igår, men drog inte in hans vapenlicens. Fast han lagt ut filmer på youtube från skjutbanan.

Snart kommer det att hända i Sverige också. Något måste göras. Det ska inte vara så lätt att ta andra människors liv.

Tragiskt nog måste jag säja att jag ändå inte tar åt mej lika mycket somsist. Antagligen för att jag inte längre befinner mej i skolan om dagarna. Men detta kan ju hända varsomhelst.

Det är så hemskt. För hemskt. Som en skräckfilm.  


Lördag

Det är äntligen sol! Som jag längtat. Får nog så lov att ta på mej promenadkläderna och ge mej ut en sväng, annars vore det ju bortkastat. Ska se om det är nån som vill följa med.


None

Fredag

Åh gud va jag längtar efter något nytt. Vadsomhelst. Önskar bara att det kunde hända nåt. Det är lite farligt att säja så därför safe:ar jag  lite och tillägger "inget dåligt bara".

Nån som har lust att hänga på till Hudik nästa lördag och festa?

Onsdag

Så, det blev ingen träning ändå. Kände att jag inte hade pallat.

Men jag hämtade mina stövlar idag iaf. Dom va helt perfekta. Sköna och snygga. Love it!

Imorrn blir det mysdag med Jocke. Eller nåt sånt. Får väl se va vi hittar på.

Längtar för övrigt till helgen då Fannysen kommer hem. Saknar ju henne när hon är borta. Det blir tjejkväll iaf. Va väldigt längesen vi hade nåt sånt.  <3

Onsdag

Fullt schema idag. Nästan iaf. Först arbetsförmedlingen om en timme, sedan Pace klockan tre. Skönt. Om det inte vore för att jag gått och blivit förkyld. Så typiskt när jag äntligen tagit mej för att boka en tid för träning. Skit. Men det ska nog gå ändå. Är mest snorig iaf.

Är trött på det här gråa trista vädret. Ge mej sol!


Söndag

Åh va jag måste sola snart. Det är väldigt länmgesen och det börjar synas. Jag trivs inte med att se mej själv blek, mår bara sämre av det. Ska nog försöka ta en tid imorrn om jag hinner. Kanske ska ta en två-dagars den här veckan så det håller lite längre. Jag vet att det inte är bra att sola solarium, men det är skönt och jag behöver det.

Jag bor på helt fel ställe för att kunna få t det jag vill av mitt liv och välbefinnande. Jag behöver sol och värme, då mår jag som bäst. Nog för att det är mysigt på hösten, men det är ändå nåt som gör att så fort solen försvinner och kylan kommer krypande slutar min kropp och psyke att fungera som det ska. Jag vet att jag verkligen inte är ensam om detta, men ändå.  Jag vill bort!


Happyness

Min pojkvän är underbar. Just nu iaf haha.

Han kom hem hit och gav mej en digital fotoram med massa bilder på honom i. Hur gulligt som helst. En ganska cool grej faktiskt. Passar mej som aldrig tar mej för att beställa mina digitala bilder som kort och sätta in i ramar. Jag blev så glad.

Han prickade in precis rätt tillfälle också då jag inte mådde så bra tidigare idag. Så som sagt, min pojkvän är underbar <3 



Lördag

Trött , lite småsur och less på allt. Det verkar va mitt permanenta tillstånd för tillfället. Vet inte va jag ska ta mej för riktigt, men blir irriterad på mej själv för att jag inte gör nåt. Tänkte få tag på Kristin men det gick inte så bra så det blir nog en promenad by my self om det ska bli av. Funderar på om jag måste tvätta håret innan bara. Äh strunt samma.

Hoppas på en stilla hemmakväll ikväll för jag har ingen som helst lust att gå ut. Känns inte som om det kommer va värt det. Ingen av mina tjejer ska ut heller som det verkar och då blir det aldrig lika roligt.

Köttbullar

Det är precis va jag gjort idag, för första gången. Det va inte speciellt svårt och dom blev rätt goda faktiskt. Är ganska stolt över mej själv. Mina barn ska inte behöva äta köpta köttbullar iaf.



Gävle

Hmm dagen var ganska blandad kan man säja. I början va det jätte bra. Hittade en väldigt fin, mysig tröja. Sedan blev det lunch i Nian. Jag tog en räksallad som jag längtat efter hela helgen. Marcela sa att det luktade bajs, men jag tänkte inte så mycket mer på det. Inte förrän ungefär 2 timmar senare.

Jag fick lite ont i magen ganska direkt efter lunchen, men det brukar jag få så det va väl inget mer med det. Började känna mej lite illamående och varm. Hade sedan svårt att gå och stå upp för jag blev yr hela tiden. Vi gick och fikade lite så jag kunde sitta ner. Tog en apelsinjuice, men det blev inte bättre. Skulle gå på toa och när jag precis låst dörren börjar jag spy. inte världen trevligaste upplevelse, men jag mådde iaf mycket bättre efteråt. Kom på då att det måste varit räkorna. En sak är då säker, jag kommer aldrig mer äta nåt med räkor från det där stället igen.

Hittade tyvärr inget mer än tröjan, nägra örhängen och strumpbyxor men jag är nöjd ändå.

Skogen

Inget vidare slut på kvällen igår, men det va trevligt hemma hos Fredrik iaf.

Följde med mamma och pappa ut i skogen för att leta lite kantareller. Hade inga större förhoppningar om att hitta nåt eftersom vi inte brukar göra sånt (vet alltså inte var man ska leta riktigt). Det blev inge mycket heller, men några gulingar hittade vi iaf. Det va skönt att komma ut lite och göra nåt annat en gång.

Imorrn bär det av till Gävle för lite shopping med Marcela. Längtar.

Fest!

Jajjemen, ikväll blir det fest. Fredrik har fyllt 21 och det ska firas. Har lite problem med va jag ska ha på mej bara, men det löser sej. Önskar att Karin skulle va där, är lite tråkigt att ingen av mina tjejer kan hänga med, men det får bli roligt ändå. Är inte jättetaggad, men det kanske kommer.

Längtar såå till måndag då jag och Marcela ska till Gävle och shoppa loss. Det kryper i mej för det känns som om det va så längesen. Måste hitta ett par höst och/eller vinterskor. Skulle sitta bra med ett par nya jeans också, men har rätt svårt att hitta några som sitter bra. Annars får jag kolla på det med Jocke. Han är bra att ha med när man provar sånt. (Kanske för att han gillar att titta på min rumpa haha)

Nu lär jag börja göra iordning håret litegrann. Ciao.

<3

Yesterday is history,
Tomorrow is a mystery,
Today is a gift;
That's why it's called present.




När tankarna flyger

Gud, det bara snurrar i huvet. Kan inte få någon rätsida alls på mina tankar. Vet inte om det bara är en fix idé från förr eller om det är seriöst. Jag tror att jag lurar mej själv samtidigt som jag inte ens vet riktigt va det handlar om. Snurrigt, yeah tell me about it.  

Får lite panik på mej själv. Varför kan jag inte va som jag vill? Varför måste jag hela tiden komplicera till allt för mej själv? Släpp lös lite Carro. Tänk inte så mycket på det så kommer det utav sej själv. Just det ja. Lätt att säja. Jag har blivit bättre, mycket bättre sen förr. Men jag har fortfarande så långt kvar. Jag säjer till mej själv att "den här gången går det bra" men när det kommer till kritan blir det alltid samma sak.... Crap.

3/9

Okej, än så länge har det inte blivit någon promenad. Ska se om jag hört nåt från Marcela inom en halvtimme annars lär jag väl ta en sväng själv. Förut tyckte jag att det va skönt att gå. Lyssna på musik och bara tänka. Men jag har nog alldeles för mycket tid att tänka nu om dagarna så det är inte lika roligt längre. Jag har ingenting att koppla ifrån egentligen. Förut hade man ju alltid en massa skolarbete som man behövde en paus från.

Är det nån mer som är lite uttråkad får ni gärna höra av er. Blir alltid glad av att höra ifrån någon.

Onsdag

Trevlig kväll igår. Skönt att inte bara sitta hemma.

Idag blir det städning och sånt för hela slanten. Ska börja direkt efter lunchen. Ska nog också upp på Delins senare och hämta ett brev. Och är verkligen tvungen att ta en promenad eller nåt senare.

Nä nu är det lunchtime.

Godisråtta

Det är precis va jag är. En godisråtta. Eller godisholic kanske man kan säja ist (med tanke på min fobi för råttor). Jag överdriver nog inte om jag säjer att jag ätit godis varje dag sedan vi kom hem från turkiet. Iaf dom flesta dagar.

Men nu ska det va slut på det.  Från och med ikväll ska jag endast äta godis på helger (eller speciella tillfällen). Åtminstone inte varje dag. Det är inte det att jag är orolig för min vikt, för jag har inte gått upp nåt. Men min hälsa är väl inte den bästa. Dessutom måste jag börja träna igen så min kropp mår bättre.

Så, wish me luck.

(Jag kan klara det, jag kan, jag kan, jag kan......)


Godis

Tisdag en vecka senare..

Hemma igen då. Iofs från i lördags men ändå.

Det gick rätt bra i Norge. Måste fundera litegrann bara. Kanske inte får det heller. Måste ju säja att själva resan var rätt dryg. På tillbakavägen stod dessutom tåget still i en timme nånstans i Norge p.g.a signalfel. Det va otroligt skönt sedan när kusin hämtade mej i Stockholm (Tack så mycket).

De hade inte sagt till barnen att jag skulle komma så dom fick sej en liten överraskning på morron. Det va mysigt.

Kom sedan hem vid halv nio på kvällen och bestämde mej för att hänga på Fanny och Marcela ut. En mycket lyckad kväll. På nåt sätt blir det ofta bra när jag inte förbereder mej så länge utan börjar förfesta sent. Kanske alltid borde göra så.

Funderar på att gå på arbetsförmedlingen imorrn. Får se hur jag känner.

RSS 2.0