Nyår

Konstigt nog har jag nästan börjat se fram emot imorrn. Fast den rätta festkänslan har inte riktigt infunnit sej än. Det kanske kommer. Ska va med tjejerna iallafall och det brukar inte slå fel.

Som det ser ut nu blir det fest på onsdag också, så det gör faktiskt ingenting om nyårsfesten blir helt misslyckad.  

Är så sugen på att shoppa. Måste hitta lite fräscha vardagskläder. Vet faktiskt inte va jag vill ha, kanske ett par nya jeans. Eller en söt klänning/tunika. Får se va som bjuds i Sundsvall.


                                    image8
                                    image9

Vintern smälter bort

Nu vill jag ha minusgrader igen! Det är hemskt att se när all snö smälter bort och gräset kommer fram. Jag vet att vi har varit lyckligt lottade här som iaf fick en vit jul men jag vill ha en vit nyårsafton också.

Ja nyårsafton ja. Vet inte än hur det blir med den. På ett sätt känns det som om jag lika gärna kunde vara utan den. Man har alltid höga förväntningar men det blir aldrig som man tänkt sig. Just nu har jag två-tre ställen att välja på, men jag måste bestämma mig idag. Jag orkar inte, vill helst ta det som det kommer.

Julen är över

Måste säga att jag är nöjd. Fått det jag ville ha och mer, träffat hela släkten och en massa mer underbara människor.

Juldagen va kanonkul! Blev tyvärr helt slut strax efter 1 och åkte hem, men det är inget att sörja över. Missade ju ingenting iallafall.

Jag måste bara undra vart mina kusinbarn får sin energi ifrån, speciellt David. Hade man bara en fjärdedel av hans energi så...Han var inte stilla en sekund hemma hos farmor.

Imorgon ska vi fira J:s farmor som fyller 80 i januari. Käk på Gyllene Hästen. Blir nog bra det.

Snart är det Kalle

Ett måste. Även om jag inte har någon som helst julkänsla så är Kalle Anka ett måste. Hoppas känslan infinner sig lagom till att jag sätter mig i soffan.

Hade julklappsbyte med J igår. Han är så underbar. Jag fick äntligen mina efterlängtade pumps. Sedan fick jag även ett presentkort på Nageldesign och tre jättefina Fox-trosor. Alldeles för mycket, men inte tackar jag nej till att bli lite (mer) bortskämd.

Fick ett presentkort på Guldfynd av hans mamma och pappa. Och imorse kom hans morfar och gav mig ett paket.  Två polkagrisar och ett presentkort på en helkroppsmassage. Helt otroligt!

Jag behöver inga mer julklappar. Egentligen. Men det blir nog några till efter Kalle. Nu måste jag skynda mig så jag inte missar början, det vore ju fruktansvärt.

God Jul.


Julpyssel

Nu är allt klart inför julen. Alla klappar är inslagna, alla tomtar är framme, julgranen är klädd och allt godis är fixat.

Som vanligt är vi jättenågra på julafton. Sex stycken totalt. Men det blir nog bra ändå. Lite julmat, Kalle Anka och julklappsutdelning.

Nu ska jag hem till J och byta julklappar med honom. Han kunde inte hålla sig till imorgon, även fast vi ses på morgonen. Hoppas att han blir glad nu.

God Jul allihopa!
                               image8

Pyssel

Det skulle va glögg-kväll med tjejerna ikväll, men det blev ändrade planer eftersom Madde inte kunde. Istället gick vi och handlade efter skolan och sedan bar det av hem till Madde för att göra egen müsli och tryffel. Jag blev "hackaren", hackade mandel och choklad.

Imorgon måste jag städa. Mitt rum ser ut som en katastrof, och garderoben ska vi inte ens tala om. Hoppas det går rätt fort.

Julshow

Ikväll var den årliga julshowen på skolan. Vet inte riktigt va jag ska säga om den. Bättre än förra året, men det säger inte speciellt mycket. Jag bara undrar en sak; Vi har en musiklinje på skolan men ingen av dom som går den var med och sjöng eller spelade, hur går det ihop?

Imorgon är det sista dagen. Så skönt.
Hem till farmor och pynta lite efter middagen och sedan glögg-kväll med tjejerna. Antagligen ska jag hämta J också när han kommer hem bara jag kommer hem med bilen på fredag förmiddag. Måste ändå hem och städa och slå in julklappar så det ska nog fixa sig.

På fredag fyller pappa år också. Då ska vi nog ut och äta verkar det som just nu. Mysigt.

Hårmodell

Ja idag hade vi då julklappsbyte, och det kom faktiskt en tomte. Lite besviken över att det inte var Staffan men det va roligt ändå. Alla fick ett varsitt paket och när vi tog emot det fick man krama tomten. Flash-back från alla jular då föräldrarna tvingat en att sitta i tomtens knä fast man nästan började gråta av det.

Sedan har jag varit hårmodell också. Lite roligt var det ju, men jag kommer inte ha sån frisyr på min bal.
Klänningen var jättefin, precis i den färg jag vill ha (men inte hittat hos nån som säljer tyg). Den var dock lite stor över bysten så jag var tvungen att hålla andan när de tog korten så den inte skulle åka ner. Men det gick bra och dom blev nöjda, vilket var viktigast.

    

Nu längtar jag som en tok till fredag då jag får träffa J igen. Mys!

Attans potatis

Jag är så dålig på att ljuga. Så otroligt dålig på att ljuga. Skit också..

Imorrn ska vi ha julklappsbyte på Företagsekonomin. Hoppas Staffan kommer som tomte, det skulle jag vilja se hahaha.

Vad ska jag ge mer till J??!

Julklapp till mej

Så va det måndag igen. Usch!

Idag kom vi fram till att vi ska lägga ner vårt projektarbete och göra nåt annat istället. Trots att jag inte är hundra på vad jag ska göra känns det ändå bra. Allt blev så stressigt nu på slutet och ingenting var klart.

Fick reda på att matteprovet förra veckan gick bättre än väntat. Mycket bättre.

Va på köpingen och provade Björn Borg pumpsen jag blivit så förälskad i och med en sula vid trampdynan så blir dom perfekta. La undan dom till fredag så kanske Jocke får köpa dom i julklapp åt mej. Annars tänker jag unna mej dom ändå.

Fick ett sms från en tjej som undrade om jag kunde vara modell åt en frisörsalong här i Ljusdal imorgon kväll. De skulle fixa håret, klä mej i en klänning och sedan fota. Vore en kul grej och man kanske får nåt uppslag till hur håret ska se ut på balen.

Borde egentligen plugga då men jag orkar inte.


Myssöndag

Den här dagen blev bra ändå. Har mått lite sådär, men det blev lite bättre när jag pratade med J och han sa att han kommer hem på torsdag. Saknar honom så mycket när han är borta och jag trodde att han skulle komma hem tidigast fredag kväll så gissa om jag blev lycklig!

Men jag har fortfarande panik över vad jag ska ge honom. Har en fundering som får duga i värsta fall.

Blev inga tryfflar idag, men White Christmas gjorde jag. Ska ge mamma och pappa varsitt smakprov så man får ett utlåtande. Men jag tror dom blev bra. Nougat, kokos och vit choklad utanpå, hur skulle det kunna gå fel?

Nu väntar Parlamentet (som jag är sen till, som vanligt) och sedan antagligen Shall we dance?. 

                            image4

Heldag i Hudiksvall

Igår var vi i Hudik på lite allt möjligt. Fick kjolen och tröjan av pappa (lite bortskämd får man va som ensambarn). Reserverade tyg till balklänningen. Köpte julklappar till kusinbarnen. Dom är så underbara och det ska bli roligt att träffa dem i jul. David (3 år) ringde till min faster och sa:

-Mormor, jag vill fira jul med Berndt.

Då smälte pappas hjärta.

På eftermiddagen gick vi på vernisagen. Fantastiska tavlor och fat. Verkligen underbara. Speciellt en som vi föll för direkt, såklart den dyraste. Den var nästan magisk. Men vi kom till sans och såg realistiskt på saken, vi har ingenstans att ha en sådan underbar tavla för att göra den rättvisa. Så vi köpte två andra istället. Bl.a. en som hette Lilla blå och kärleken. Den ska hänga i mitt rum och eftersom den var röd kommer bli perfekt mot mina grå väggar. (Bild kommer upp så fort jag orkar lägga in dom)

Efteråt var det middag. Vi var nog ungefär 16 stycken, alla pratade i munnen på varandra så ni kan tänka er vilket liv det var. Jag mådde inge bra och var trött så vi åkte hem ganska tidigt.

Nu ska jag börja skriva på min engelska recension, eller kanske plugga lite Rättskunskap. Wihoo!

Fredag

Äntligen slut på denna vecka. Förkylningen har dock förvärrats, men som tur är har jag ingen feber....än.

Imorrn bär det av till Hudik. Först ska vi "göra stan"; kläderna på MQ är prio 1 för mej. Sedan ska vi kolla på balklänning, eller tyg till balklänning. Vet precis hur jag vill att den ska se ut och vilken färg det ska va. Hoppas bara att de har tyg i den färgen.

På eftermiddagen ska vi faktiskt på vernisage. En vän till mamma som ska ha premiär. Låter väldigt pampigt, men det kan säkert va lite roligt att se.

Älskar att det äntligen blivit kallt igen. Hellre -18 än slasket som blir när det är plusgrader.

Förresten, nån som har förslag på bra musik? Vill ha nåt som är skönt att lyssna på, ha lite i bakgrunden medan man gör annat.

Something's gotta happen

Aaarrgh, jag som hoppades så mycket att Margerita skulle vinna. Hon va ju bäst! För er som inte vet vad jag pratar om kanske jag ska nämna att det va Top Model Stockholm som idag fick en vinnare, Hawa. Nä usch!

Det var kallt att gå till skolan idag, och ovanligt. Det är otroligt hur fort man vänjer sig av med att gå. Sedan det blev vinter har jag eller Kristin endera haft bil eller fått skjuts av någon vänlig människa. Visst va det skönt att gå, men jag skulle ändå hellre åka. Jag vill ha en bil i julklapp. Ge mej!

Appropå julklappar. Har faktiskt köpt en sak åt J, men jag måste ha något mer. Vad? Har ni något tips får ni gärna dela med er.

Imorrn ska vi jobba på projektarbetet. Varför är alla så sega på att svara? Förstår dom inte att vi måste veta för att kunna jobba vidare. Usch, har lite panik över detta. Vi kommer aldrig att bli klara i tid. Skit!

Grattis till Alexis och Alexander :)

Fingers crossed...

Äntligen en vacker vinterdag. Tyvärr hade jag inte tid att njuta av den helt, men jag unnade mej en liten promenad i alla fall.

Fått lite av skoljobbet gjort idag, men har ändå minst lika mycket kvar. Ångest!
Hann inte baka, eller orkade inte, som planerat. Får kanske göra det i helgen. Mysigt med lite pyssel innan jul. Har faktiskt gjort några enriskransar som blev jättefina!

Gud va jag ångrar att jag inte köpte kjolen och tröjan jag hittade på MQ i fredags. Måste göra det på lördag. Hoppas bara att de finns kvar, brukar ha otur med sånt. Hittade ett par jättesöta pumps från Björn Borg också, men är lite mer osäker på dessa. Om man ändå hade mer pengar att spendera.
                                                         
Helvetesdagen imorrn. Religion, Matte C, Psykologi, Marknadsföring och Internationell Ekonomi (hatämnet).
Har prov i MF som inte kommer att gå bra. Orkar inte anstränga mej längre. Wish me luck!


Helt otroligt

Åhh, hittade en sida med helt underbara smycken. Är alldeles tagen.  

Hittade faktiskt en klocka idag på köpingen. Jag, som inte haft en klocka sen jag gick på mellanstadiet. Men det blir nog bra ändå. Hoppas bara på att ingen kör det fula tricket att fråga vad klockan är när jag har en kaffemugg i handen. Jag kommer med all säkerhet gå på det och hälla allt över mej. Men den som gör det kommer att få igen, var så säker!

Just nu lyssnar jag på mysmusik och dricker honungsvatten. Har fått ont i halsen och jag har inte tid att bli sjuk just nu. Tur att det är friluftsdag, = hemmadag, imorrn. Då blir det att ta hand om sej själv. Fast i första hand blir det plugg. Ska va duktig och gå upp halv nio så man hinner med lite.

Hoppas jag hinner sola och kanske baka lite. Tittade på Leilas Jul förra veckan då hon gjorde tryffel, det måste jag prova. Kanske kan ge nån det i julklapp. Mysigt med nåt man gör själv. Förra julen gjorde jag jättegoda mandelbiscotti, det kan jag rekommendera. 

                                                                              image1
Nu ska jag bädda ner mej själv. Natti natti.


Det snurrar runt, runt , runt....

Så har jag också tillslut fallit för detta med blogg. Har så mycket i huvudet just nu, känns som om det spricker snart. Vet inte om jag tänker lufta alla tankar, men bara jag får ur mej lite kanske trycket lättar.

Just nu har jag tyvärr inte tid att ta hand om mej på det viset. Allför mycket plugg som ligger och skriker efter mej. Är det meningen att man ska bli utbränd såhär lagom till jul?


RSS 2.0