Slut som artist


Jag är så bra på det här med att blogga. Är förvånad över att jag inte blivit känd ännu. Men det är väl bara en tidsfråga. Lever ju ett otroligt intressant liv och uppdaterar jätteofta. "Jag menar det".

Är hemma i Ljusdal. Möttes av en otroligt vackert rosa kvällshimmel när bussen gled in mot byn. Men sedan var det regn, regn och regn. Jobbade på Orbaden torsdag, fredag och lördag. Heelt slut varje kväll och ännu värre igår. Ovana att jobba överhuvudtaget. Ovana att jobba med kroppen. Ovana att stå hela dagarna. Men roligt. Värt.

Det blev dessutom en vit helg, vilket kändes välbehövligt. Hamnade i Gunnarsbo igårkväll, med trevligt sällskap och spel. En lagom ansträngande kväll.

Idag har jag kollat på lägenhet, masserat mammas kompis och beställt biljett tillbaka neråt i landet. Tisdag åker jag. Kände inte för att packa ikväll och imorrn får jag ju träffa Sandra om jag är kvar. (Som om det vore ett skäl, men man får ju skylla på nåt haha)

Tror att det blir sängläge snart. Eller lite chips kanske. Båda är ganska lockande.


Tuesday


Vilken myskväll vi hade igår, jag och Madde. Middag; Pestopasta med vitlök, soltorkade tomater, kvisttomater, fetaost och oliver, bröd och rödvin. Efter; Lite mer rödvin, jordgubbar och lite mörk choklad.
Inte helt fel sådär på en måndagkväll.

Idag är det strålande sol utanför fönstret och jag ska bara fixa iordning håret och ge mej ut på stan. Man kan ju alltid hoppas att solen håller i sej hela dagen så att man kan sätta sej i en park bara njuta.

Feeling good.


"We took the evening ferry over to the peninsula..."


Väldigt produktiv dag för Carolin Åkesson. Har visserligen skickat ut cv och intresseanmälningar till olika ställen. Men har inte varit utanför lägenheten ännu. Kanske är dags. Borde iaf ta mej ner till tvättstugan och boka tvättid. Och kanske handla lite. Peston är ju slut. Pesto, it's life saving. Lovar. Världens godaste snabbmat.

Koka spaghetti, blanda med pesto. Klart. Sen kan man avancera till det lite också. Brukar rosta på lite pinjenötter i torr panna. Sedan hacka chili och vitlök (eller pressa) och lägga i lite smör i pannan. Lägg över pestopastan i stekpannan och stek på litegrann. Blanda ihop allt och servera med lite sallad och något gott bröd.

Det går såklart att ha kött eller kyckling till om man vill få det lite matigare.

There you are, ett litet middagstips. Budget och bra.

Nu har jag en viktig fråga. Har beställt tid hos en frisör. Tid för att ljusa upp det. Men vet inte om jag kommer att vilja. Måste klippa av en bit också isf. Och jag trivs så bra när jag är mörk. Men det vore roligt med lite förändring. Så, help me. Please. Hur ska jag göra?


Like the flowers in the summer...


Måndag igen. 3 veckor kvar. Varav halva den här veckan kommer att tillbringas i Ljusdal.

Helgen.
Fredagskvällen spenderades med Madde. Började med lite vin och ostbricka på Lemon bar här på Kungsholmen. Drog vidare mot söder. Blev lite kräsna. För mycket folk. För lite folk. För litet ställe. Inga sittplatser. Hittade tillslut ett litet ställe som hette Hjärtats bar. Egentligen helt fel. Ganska mycket folk. Väldigt litet ställe. Inga sittplatser. Men bra ändå. Och det är inte varje dag man sitter bredvid Thorsten Flinck i baren.

Lördag. Regn. Kallt. Inte alls pepp på att göra något. Men Fanny kom och vi korkade upp. Lite vin och allt blir plötsligt lite bättre. Drog till Globen där naprapathögskolan hade vårfest. Lite mer vin, dans och människor och kvällen blev riktigt, riktigt bra.

Söndag. Vaknar när Fanny kliver upp för att åka till jobbet. Oförskämt pigg. Vilket är bra att va när man ska hälsa på kusin och hennes barn i Sigtuna. Fika, fotboll, prat och massa god mat. Som vanligt. Inte helt fel.


Vart tog solen vägen?


Varför är det inte sol idag då? Jag som hade räknat med det. Eller nej. Jag är så glad att det varit fint väder hela veckan. Nog för att jag tycker att det är tråkigt att inte ha jobb och känner mej ganska misslyckad för det mesta så har jag ändå på senare tid kommit på mej själv att lite då och då le och känna "värre kan man ju ha det".

Som när man ligger i en park med strålande sol, bra musik och en bok och känner att det enda som fattas är ett glas vin och möjligtvis lite trevligt sällskap. Men ibland är det skönt att vara själv också.

Man får inte missförstå mej och tro att jag inte är glad över det jag har. Jag är oerhört tacksam för min familj och mina vänner. Att jag kan vara mej själv. Att jag har folk som tror på mej. Mer än vad jag gör själv.

Det börjar gå åt rätt håll. Jag önskar att jag bara kunde kasta mej ut och göra något helt oväntat. Jag känner en längtan efter att uppleva saker. Och jag känner att rädslan för att det ska gå fel blir mindre och mindre. Jag hoppas att detta blir året jag slutar övertänka allt och satsar på mej. Jag är ju värd det.

Kanske.


Valborg i Uppsala


Ja herregud vilken helg. Helt fantastisk. Började inte jättebra med ett tåg som praktiskt taget kröp till Uppsala från Stockholm och stugor på varsin sida av campingen. Men allt ordnade sej och Kvalborg kunde lätt firas på torsdagskvällen med oss och lite annat löst folk haha.

Fredagen. Kom igång lite sent, men vid halv 11 var vi nog påväg till Eric iaf. Höll på att missa Love som satt vid busshållplatsen, men hon va lite mer uppmärksam än oss. Kändes lyckat att Securitas va där när vi kom, men det va lugnt. Dom hade nog helst följt med in och varit med.

Iväg till Ekonomicum. Superfint väder. Folk och fylla överallt. Underbart. Jag och Fanny lämnade vårt camp där ett tag för att hälsa på Daniel och hans vänner. Väldigt trevliga människor. Några av oss åkte hem vid halv sex för lite taktikvila någon timme. Vet inte om det va så smart för man blev hemskt seg av det. Men kom igen på kvällen hos Fredrik. Det va meningen att vi skulle ut, men som vanligt blev klockan mer och mer och det va ingen idé att åka. Men va gör det när man har trevligt där man är?

Lördagen va väl rätt seg för vissa och vi gjorde väl inte jättemånga knop under dagen. På kvällen åkte vi in till Oskar på förfest. Hamnade sedan hos Jonas där det började spåra lite och några har-dräkter åkte fram. När vi kom på krogen lämnade Sandra, Fanny och Henny oss. Madde med, men bara för att hämta leget som hon, smart som hon är, hade kvar i stugan.

En kille som frågade om jag va svensk. "Öh jaa, ser det inte ut som så?" "Nä du ser ut som en blatte". Jaha? Och är det bra eller dåligt? Vet inte om det va hans reggningsreplik, men nånting bättre lär han väl kunna komma på? Inte för att det skulle va fel att se ut som en blatte, men har alltid fått höra hur svensk jag ser ut så.. haha. Aja, med ett minimål på Max (minimorötter ist för strips) i magen begav vi oss sedan hemåt där på nattkröken.


            

RSS 2.0