Allt och inget


Juldagen. Största gå-ut-dagen på hela året. Är faktiskt inte jättesugen. Än. Olockande att stå i kö hur länge som helst för att ändå träffa i princip samma människor som annars. Men det är klart, hur ofta bangar jag på att gå ut?

Julafton blev rätt bra. Fortfarande ingen julkänsla, men mysigt hos mormor och morfar. Lite kortspel och kaffedrink hemma och sedan järnvägs med Karin en sväng. Trevligt.

Är glad att temperaturen har ökat lite. Men att man börjar tycka att 15 minus är bra, det är inte okej. Funderar på att ta en liten promenad sen, det va ett tag sen jag hade tid med det.


Wienervals


Inte riktigt, men lite wienernougat blev det ikväll iaf. Orkade lite mer ikväll än va jag gjort tidigare. Och nu är det bara en dag kvar till den efterlängtade lediga helgen. Ja, jag längtar mest till att va ledig. Kan inte för mitt liv förstå att det är julafton i övermorgon. Weird.

Men fick åtminstone lite julkänsla ikväll när det  blev paketinslagning och godisgörande.

Wienernougat är jättelätt att göra själv (och pappas all-time-favourite, så där hamnar man på plus). Jag gjorde bara en halv sats eftersom jag jag bara hade nougat till det, men det räcker nog. Twistade till ungefär hälften också genom att ha i lite apelsinskal. Jättegott.

Grundreceptet är:

500g nougat
300g choklad
200g mandelspån

Rosta mandeln i en torr panna. Ställ åt sidan. Smält nougaten över vattenbad, och ha sedan i chokladen. Blanda allt och häll upp i bakplåtspappersklädd form. Ställ in i kylen och vänta någon timme innan du kan skära den i bitar. 

Jag hade i apelsinskal från knappt en hel apelsin. Det va alltså till ungefär en fjärdedel av receptet ovan. Det blev inte jättemycket smak, utan bara en liten touch så man märker att det är någon mer smak. Men det får man ju känna av själv hur mycket man vill ha.

 (Tdog ingen bild så den här får duga)


So f*cking tired


My God va trött jag är. Helt sjukt. Humöret är på botten och allt går emot mej just nu. Vill bara att den här veckan ska va över och att det ska bli julafton. Orkar inte längre.

Har kommit på att jag inte har några kläder att ha varken på juldagen eller nyår och dessutom jobbar jag alla dagar emellan. Internet finns ju alltid, men alla sidor har ju damp. Endera finns det inget snyggt inom budget eller så är storleken slut. Eller så lägger man i den i shoppingbagen och sen när man väl bestämt sej så är den borta. Har hänt inte mindre än 3 gånger ikväll. Blir bara så trött. Visst, jag vet att det finns värre. Men ni vet också hur det är när det känns som om  hela världen är emot en.

Less.

Gefle


Sitter hos Marcela. Vi har varit på bio ikväll. Harry Potter. Jag trodde att jag skulle somna (har en tendens att göra det till filmer nuförtiden, ja även på bio), men tok heller. Filmen va lite drygt 2,5 timmar och det kändes som om man satt i typ 20 minuter. Den va riktigt bra. Jag hade glömt bort hur mycket jag faktiskt tyckte om Harry Potter när jag va yngre. Läste böckerna om och om igen. Har dock inte läst de sista, men nu blev jag sugen på att läsa om dom och även dom nya.

Har börjat livet i Gävle så smått nu känns det som. Jag och Sandra va och storhandlade idag och imorrn blir det att ta sex-tåget (och nej, det är inte ett specialtåg där man har sex med varann. Tvyärr.) Jag undrar verkligen hur jag ska orka komma upp i tid. Och sen sitta på tåget utan mp3n som jag glömde hemma. Inget jag ser fram emot direkt. 


 

Att få ner livet i en resväska


Har precis packat ner halva garderoben i en resväska. Lyckades ganska bra tycker jag. Nog för att det är mycket kvar ändå. Lite måste ju stanna i Ljusdal så jag har nåt att ta på mej om jag skulle råka hamna här nån natt. Vilket definitivt kommer att hända. Orkar inte pendla varje dag. Är inget big fan av att kliva upp tidigt så jag bävar ordentligt för att åka 6 tåget. Jag som tar rätt lång tid på mej att göra mej iordning och gillar att ha tid på morgnarna. Tji fick jag. Men frukost kommer att bli på tåget. Eller när jag kommer till jobbet.

Ska försöka få med muffinsbläcket och lite julsaker också förutom kläderna. Min minigran. Måste ju försöka få det lite ombonat iaf. Vore bra om vi kunde skaffa lite hyllor, men det kommer väl.

Over and out.


Ett steg i rätt riktning


Så har jag adressändrat. För första gången. Ja, jag är 21 år och har aldrig gjort det förut. Men det va skönt. Även om även det sved lite i plånboken. Som allt annat.

Det va tur att Sandra inte va med på Ikea i lördags tror jag. Jag lyckades stoppa på mej saker för rätt mycket ändå, och då struntade jag i massor bara för att jag kände att jag inte kunde köpa det utan att prata med henne. Pjeew.

Fick iaf tag på en säng. Med hjälp av en naprapat. Tummen upp. Hade varit helt lost annars. Dock så kommer den inte förrän nästa onsdag. Men det gör inget. Jag har ju en sambo med säng. Och snart har vi en soffa också. Iaf till helgen.

Det här kommer att bli bra. Jag känner det ändå in i märgen.


RSS 2.0