Friday I'm in love

För imorrn (fredag) träffar jag Jocke igen. Och nu behöver han aldrig mer åka till Boden. Hela dagen ska vi mysa och rå om varandra.

Igår gjorde jag som sagt mandelbiscotti, och dom blev lika bra som förra året. Mamma och pappa tycker väldigt mycket om dem och det är ju alltid roligt att göra någon glad.

Tänkte baka lite annat idag men upptäckte att jag glömt köpa en ingrediens. Och tur var väl det, då jag senare upptäckte att det var fel i receptet. Det stod att man skulle ha 1,25 dl vaniljsocker. Det brukar man annars bara ha någon tesked av för smaksättning. Så nyss gick jag in och kollade på en annan sida och mycket riktigt: 1 tesked var allt man behövde.

Så den bakningen får bli en annan dag.

På lördag blir det tacos hos Marcela med några tjejer. Och Kristin: Du ska med! Du har inget val, bara så du vet.

Nu ska jag koka lite te och krya upp i soffan.

Älskar dej bubben<3

Allt är vitt

Nu får det räcka med snö. Allt är vitt. det blir bara jobbigt om det är för mycket.

Vaknade vid halv sex imorse och kunde inte somna om (som vanligt). Gick upp vid sju och kollade på Fyra födelsedagar och ett fiasko. Älskar Eva och Adam, både serien och filmen. Jättemysigt och mycket nostalgi.

Har tänkt baka lite idag. Mandelbiscotti. Jättegoda.

Everyday, it's a getting closer.

Nu är det bara fyra dygn, 12 timmar och 40 minuter till jag får träffa älsklingen igen (give or take a few minutes). Underbara tanke.

Vet dock att den här veckan inte kommer gå fort alls, som jag önskar. Alla dagar kommer sega sej fram, mer än vanligt, bara för att reta mej. (Ja, jag är väldigt positivt lagd)

Har bakat lussebullar med mamsen idag. Det är tur att julen är på vintern, för allt stök och förberedelse inför denna högtid, är bland det mysigaste som finns. När de börjar spela jullåtar i affärerna. Doften av clementiner och apelsiner, nejlikor och tända ljus. I love it!

Nu ska jag inviga våran nya dusch. Skönt att kunna duscha hemma igen, när man vill. Hoppas bara att dom blir klara med allt imorrn. Det borde bli klart, men man vet ju aldrig med hantverkare.

Oh happy day...

Åh vilken vacker vinterdag det är idag. Även om jag inte gillar vintern, så blir jag glad när man ser ut genom fönstret och solen skiner från en blå himmel och marken är vit av snö och frost. Vore alla vinterdagar som denna skulle jag inte alls ha lika svårt att ta mej igenom denna mörka, kalla årstid.
 
Igår blev det ett besök hos tandläkaren, som konstaterade att jag är lite dålig på att borsta tänderna. Får skärpa mej med det. Jag är ju ändå lyckligt lottade som aldrig haft några större problem, t.ex behövt tanställning eller så.

Nu blir det lite strykning, sedan ett besök hos arbetsförmedlingen och kanske lite städning på det. Tänker inviga den nya koftan idag också, den är så mysig.

9 dagar<3

Stockholm

Så, på lördagen bar det av mot huvudstaden. Kom fram till Centralen vid halv fyra. Väntade. Och väntade. Efter ca 45 minuter började jag undra när de skulle komma. Va lite irriterad, mest för att själva väntan är så tråkig. Klockan fem dök de upp, Fanny, hennes mamma och Peter. Så fort hon sa att de va där var irritationen som bortblåst och allt kändes kanon.

Det hör ju faktiskt till att Fanny flyttade under denna dag, och att de hämtade grejjor från bland annat Norrtälje som skulle till hennes nya place på Djursholm.

Vi åkte och handlade, hämtade Malin och gjorde oss sedan lite hemmastadda bland alla kartonger. Vi började laga mat innan vi insåg att inga bestick eller tallrikar eller något var uppackat. Fanny letade, men hittade inget mer än 3 skålar, några skedar, knivar och en (helt sned) gaffel. Men det gick bra ändå, för med trevligt sällskap kommer man långt.

Sedan skulle jag och Fanny göra oss i ordning och ge oss ut i Stockholmsnatten. Kom iväg vid halv tolv och mötte upp Alexis och Jamila på plattan. (Malin kunde tyvärr inte följa med, även om vi tjatade på henne) Vi visste inte riktigt vart vi skulle gå, men hamnade på ett helt okej ställe. Alla va på bra humör och vi drack och dansade till tre-tiden då vi gick till stället brevid och beställde en vattenpipa och satt på trottoaren och myste.

En sväng på McDonalds efter vi vinkat av Alexis oxh Jamila, och sedan bar det av hemåt. Halv fem stapplade vi in genom dörren och somnade ganska direkt båda två.

En väldigt trevlig kväll och jag är så glad att jag pallrade mej ner. Det måste vi göra igen. Snart.

Köpte för övrigt snyggaste skorna ever på Zara, som jag suktat efter sedan Sundsvall i höstas. Även en snygg kofta, lite boyfriend-style, fick följa med hem.

Att jag dessutom fick träffa Jocke på fredagen och kunde slå ihop allt på en helg och inte behövde göra endera nåndera, gjorde detta till Den Bästa Helgen på mycket länge. Tack alla inblandade! <3


To clean or not to clean...

Usch jag fryser. Det är så grymt kallt här hemma jämt på vintern. Speciellt på golvet och om man är kall om fötterna annars så blir det inte direkt bättre. Ska dra på mej tofflorna eller sockarna och börja städa lite. Då blir man varm.

Har beslutsångest över va jag ska packa med mej till Stockhom. Måste ha nåt jag trivs i om vi ska ut och nåt man kan ha  till vardags på söndag och måndag då jag ska till Sundsvall. Panik.

Drömde för övrigt väldigt konstigt inatt. Och mycket. 2 konstiga drömmar och jag tror precis alla jag känner va med i båda. Va helt slut när jag vaknade haha.

Walking in a winter wonderland

Det enda som fattas ute nu är snön, för att dagen ska vara en sån där perfekt och otroligt vakcer vinterdag. Inte för att jag saknar snö, ju senare den kommer desto bättre.

Igår blev det lite tvättning och sedan en timmes promenad. Jätteskönt. Det är nog väldigt bra för mej att passa på att va ute åtminstone litegrann varje dag medan det fortfarande är ljust. Även om det är tråkigt att gå själv så har jag nog börjat tycka om det igen. Bättre än att bara sitta inne och gräma sej över att jag inte hittar nåt att göra.

Har iaf bokat biljett till Stockholm på lördag nu. Ser fram emot det så mycket. Träffa Fanny, komma bort lite. Träffa lite nytt folk förhoppningsvis.

Badrumsarbetet går framåt, och igår sa dom att det kanske är klart i slutet av nästa vecka. Hoppas. Såklart är det lite krångel, då själva handfatet var restat och inte kommer förrän i december, men tydligen skulle de sätta in ett annat så länge så vi ändå kan använda badrummet.

Imorrn kommer Jocke hem också. Skönt att vi hinner ses en dag den här helgen iaf, annars hade det blivit lite tungt att inte träffas på 4 veckor. 

Ska jag vara ärlig börjar jag bli lite orolig över va som händer sen. Klart jag är glad att han kommer hem, men han vill inte jobba här, utan helst på traktamente så han är borta på veckorna. Blir jag kvar här hemma vet jag ärligt inte om jag klarar det. Fast det sitter väl kanske mer i att jag måste skaffa nåt att göra. Vill ju bort härifrån, har alltid velat det, så jag hoppas jag får en chans till. Nu vet jag att jag måste ta den.

Are there miracles?

Är lite förkyld. Är så trött i hela kroppen och känner mej allmänt hängig. Men det kunde varit värre.

Försöker hitta jobb man kan söka utan erfarenhet eller utbildning, men det verkar omöjligt. Kontakter är väl det enda som räknas antar jag. Lycklig den som hade det. Tur att man prickade in så perfekt att ta studenten precis i finanskrisen. Alla varslar och ingen vill antälla nytt (absolut ingen utan erfarenhet). Men hur i hela världen ska jag kunna få erfarenhet utan att få chansen att visa va jag kan?

Jag vet att jag kan. Jag vill alltid göra bra ifrån mej, speciellt när det är för någon annan. Jag är bra på att samarbeta och jag lär mej snabbt.

Det kryper i mej. Jag måste få något att göra snart!

Give me something to belive in

Har laddat hem några avsnitt av Eva och Adam. Nostalgi. Så underbar och mysig serie. Tänk att man t.o.m. va yngre än dem när serien började gå (vilket betyder att jag måste varit 10 eller 11). Det är inte utan att man längtar tillbaka litegrann, åtminstone till högstadiet. Fast ändå inte. Mycket som är bättre nu. Jag är bättre nu.

Imorrn ska jag ta sista Twinrix-sprutan, sen är jag vaccinerad for life, tror jag iaf. Men det känns bra att inte behöva tänka på det nåt mer innan man ska åka bort nånstans.

Kanske bär det av till Stockholm i helgen. Måste säja att jag är otroligt sugen. Blir en kort visit, lördag söndag, isf, men det vore så roligt att träffa Fanny lite mer. Är ju bjuden på fest dessutom så därför vore det extra roligt. Får dock inte träffa Jocke så mycket isf, och sen blir han borta två veckor till. Men det löser sej. Jag är glad iaf.

Just my luck

Åh va ledsen jag blir. Hittade världens finaste nattlinne (med tillhörande sovmask och trosor) som skulle vara perfekta att önska sej av Jocke, men nu är nattlinnet bortagit från sidan och jag hittar inget annat ställe som säljer det.

Nån som vet en annan sida, eller en butik i Stockholm kanske, förutom nelly.com som säljer underkläder från Friis & co?

För övrigt måste jag köpa mej ett par vinterstövlar snart. Mina fötter är inte glada på mej nu när det börjar bli lite kyligare. Får se om jag hälsar på Fanny snart, eller om det blir en tripp till Sundsvall.

Hade väldigt trevligt på lunchen med Karin idag. Vi ses alldeles för sällan. Sen va det såklart trevligt att va med Marcellis en stund också, det är det alltid. <3

The beginning of something new

Vårat badrum. Imorrn kommer hantverkarna och river ut alltihopa (utom själv toan). Allt kommer bli nytt, inget badkar längre och tyiil och med fönstret ska göras om. Men det blir spännande att se resultatet. Hoppas att det inte ta rså lång tid bara. Jobbigt att ha folk runtomkring sig hela tiden när man är hemma om dagarna.

Köpte en present åt pappa idag. Måste ju komma ihåg honom på söndag.

Just to feel your arms around me

Helgen har varit underbar. Älskar när Jocke kommer hem en dag tidigare så man får lite mer tid tillsammans.

Enda minuset är snön. Vill inte att det ska va vinter redan. Som jag sagt tidigare, detta är inte min årstid. Det räcker om det är snö på jul och nyår (det ska det va) men sedan vill jag ha bar mark igen.

Appropå jul. Det är inte så långt kvar till dess nu. Nu måste man börja tänka på julklappar och sånt. Både vad man vill ha och ska ge bort.

Måste köpa nåt åt pappa till söndag också. Attans va svårt det är.




RSS 2.0