Kom igen


Är på "åka bort"-humör. Se nåt annat. Träffa några andra. Helst i sol och värme. Hitta en billig resa och åka. En vecka eller så. Någon som är på?

Picture perfect

 

Det blev ingen träning idag. Fick jobba istället, och det prioriteras mycket mycket högre. Så skönt. Får bli träning imorrn på förmiddagen innan vi åker till Hudik. (Fast hoppas på att få jobba imorrn också. Känns skumt att önska att nån fortsätter att va sjuk för att man ska få jobba, men så är det)

Ingen Halloween-kväll blev det heller. Men missade nog inget viktigt. Sitter och myser i min soffa i morgonrock, handduk om håret, tända ljus och lite CSI Miami. Ska torka på håret snart och sen får vi se om det blir en film. 

Funderar på att köpa massa fotoramar, eller ett album att sätta in kort i. Eller både och, några att ha framme och några att titta på ibland. Det är så roligt att ha sen och kolla igenom. Borde beställa massor av korten man har på datorn. Jobbigt om dom skulle försvinna helt.  Det får bli ett projekt till veckan.



Bad night


Usch, ikväll är en riktigt dålig kväll. Humöret är här nere (visar med handen mot golvet). Har ingen lust med någonting, men känner samtidigt att jag måste göra något. Jobbigt läge.

Funderade på att träna, men det känns inte alls roligt. Och då kommer jag antagligen inte anstränga mej när jag är där. Hmm. Men isf måste jag träna imorrn på förmiddagen. Dilemma.

Hoppas på att Kristin är friskare imorrn och kan gå en liten sväng med mej på köpingen. Det är ju Halloween-kväll och allt.

Det är synd om er som läser det här. Men skyll er själva.

Baka, baka liten kaka.


                                                
                                                        Såhär fina blev alltså inte mina kakor.


Fick för mej att baka litegrann igårkväll och hittade ett recept på "Kattungor" som verkade bra. Sagt och gjort, jag började baka. När smeten var klar skulle man spritsa ut den på bakplåtspapper. Det stod att man skulle ha lite avstånd mellan dem, och jag tyckte att jag hade det. Men tydligen inte tillräckligt. När jag kollar på första plåten inne i ugnen har det flutit ihop till, i princip, en enda stor kaka. Men lika glad är jag för det. Visst, dom kanske inte blev så snygga, men mums så goda. Och är det hemmagjort så är det.

Framtiden


Jag ska bli lite mer allmänbildad. Det känns som om jag blir dummare och dummare för varje dag. Eller varje helg. Vem vet, det säjs ju att alkohol dödar hjärnceller. Har iaf tänkt ta itu med detta och ha lite hjärngympa varje dag. Läsa om intressanta saker. Lösa korsord eller sudoku. Kolla på dokumentärer. You name it. Får väl se hur bra det går.

Måste även börja kika lite på utbildningar. Även om det inte blir att söka till nästa höst, så är det ju bra att va lite förberedd. Men det är inte lätt att hitta i utbildningsdjungeln. Finns så många arbeten man inte ens vet om. Det är mycket man ska tänka på. Det ska va intressant så man orkar plugga och sedan vill jobba med samma sak, det ska gärna vara lite omväxlande, finnas utvecklingsmöjligheter, och självklart vill man att det ska finnas jobb när man är färdigutbildad. Som sagt, det är inte lätt. Jag avundas de som vet vad de vill göra i livet för själv har jag ingen aning. Framtiden är bara ett enda svart hål. Jag hoppas på att få en uppenbarelse, att jag en dag bara vet. Jag hoppas.

Svea Rikes Lag


Läste på Aftonbladet att ungdomarna som låg bakom Therese Johansson Rojos död bara får ett år och åtta månaders sluten ungdomsvård. Vad är det med Sveriges rättsväsen? Visst att det handlar om ungdomar. Men är man kapabel att ta någon annans liv är man tvungen att sona sitt brott. Speciellt när de ändå bara kunnat få 4 års sluten vård som mest. Vad visar detta? Ännu ett exempel på att man kan göra i princip vadsomhelst i Sverige och ändå komma lindrigt undan. Jag tycker synd om de som stod Therese nära. Var hennes liv inte värt mer? En ung tjej vars fel var att hon råkade göra en annan tjej så svartsjuk att hon hestade sin pojkvän att döda henne.

Det är som en berättelse. Nåt som skulle kunna vara skrivet av Shakespeare. Den förälskade tjejen kunde inte tygla sin svartsjuka och tvingade sin pojkvän att ta livet av den som stod i vägen om de skulle kunna vara tillsammans. Den förälskade killen kunde inte leva utan henne och bestämde sig för att göra som hon sa. Konsekvenserna blev ett år och åtta månader inlåsta. Men vad händer sen? Ingen av dem är ens myndiga när de kommer ut. Är det verkligen så det ska vara?

Det är inte första gången man blir helt ställd över hur korta straff det delas ut i Sverige. Ändå blir jag lika arg varje gång. Jag hoppas verkligen att detta kommer att ändras inom en snar framtid.

El fin de semana

Herregud, tänk att en del av spanskan fortfarande finns kvar. (Har säkert stavat fel bara därför.)

Hemmakväll. Idol och chailatte med mamma. Har faktiskt inte blivit lika rastlös som jag brukar. Ska nog dessutom snart lägga mej. Men jag ska inte säja för mycket eftersom jag alltid blir uppe mycket längre än tänkt. Fastnar vid datorn, tvn eller någon bok och helt plötsligt har ett par extra timmar gått.  

Imorrn är det jobb 10- 16 och sedan middag med Kristin, förfest och utgång. Hoppas på en rolig kväll, med mycket trevligt folk, dans och andra roligheter. (Men förbereder mej också på det värsta, för jag hatar att bli besviken)


Tjockis


Såg precis en artikel om att de som har tjocka lår löper mindre risk att få hjärt- och kärlsjukdomar och dödligheten är även högre bland smala människor. Pjew. Alltid roligt när man läser om positiva saker med det man själv gillar minst. Skulle behöva en personlig tränare och dietist tror jag. Nån som kan berätta vad och hur jag ska träna/äta för att få den kroppsform jag vill ha. Men det får nog vänta till jag vinner på triss eller gifter mej rikt. (vilket är mer troligt eftersom jag aldrig köper triss).

Lite roligt att dom har den här bilder till texten. Som om den tjejen skulle ha tjocka lår. Eller menar dom kanske att hon löper större risk för att få sjukdomen? Det måste vara så.



Celebrities


Singing bee celeb. Hmm. Kan dom verkligen inte hitta några riktiga kändisar som vill ställa upp? C-kändisar som ställer upp på vadsomhelst bara för att synas.
Men det är väl så man ska göra i dagen samhälle. Vara med överallt, säja och göra saker bara för att väcka uppmärksamhet. Vad har hänt med integriteten? Det är bara att inse att jag aldrig kommer att kunna bli känd. Inte för att det är något jag vill heller så det är väl lika bra. Tycker synd om de som har det behovet bara.

Det är inte lätt att få bort ett rykte om sej i en stad, förstå hur svårt det måste vara om man har en stämpel nationellt. Det följer en överallt. Måste vara fruktansvärt påfrestande när man några år senare inser att det kanske inte va så smart att bli känd för att man är elak, blåst eller för dom där bilderna man la ut på internet i underkläder ("privat på bloggen"). Tjejer som är lättklädda i tidningar har iaf fått betalt för bilderna, även om jag inte är något direkt fan av det heller. 

Kände att jag var tvungen att skriva av mej lite bara.

Surprise


Gävle igår med Kristin. Mötte Owets på stationen. Hon och jag lyckas alltid stöta på varann på lite oväntade ställen. Men det är trevligt.

Kom hem till Marcela som va lite halvhispig. Hmm, tänkte vi, men hon kan ju va så ibland. Den här gången hade hon dock en överraskning. Fanny! En runda på stan, sen kom Sandra och vi åkte hem till Marcela för lite mysdricka och musik innan restaurangen. Härligt att va samlade allihopa igen.

God mat och trevligt sällskap är det bästa som finns. "1-1 tjejer, 1-1" haha. Jag älskar oss <3


Strawberry weed


Hmm idag är det lat-Carro tror jag. Tänkte kliva upp tidigt och äta frukost för att hinna iväg på Pace, men orkade jag klä på mej och ge mej ut i kylan? Nej. Får bli imorrn när vi kommer hem från Gävle ist. Gör inget om det blir sent, har ju ändå inget att passa på fredag. Kör lite egen träning hemma snart ist.

Igår fixade jag Spotify. Duktig. Lite stolt över att jag klarade det själv faktiskt, utan invite. Fast visst, lite hjälp på traven fick jag det ska jag inte sticka under stolen med. Skönt att ha det. Är inte helt ute, som jag annars brukar.

Klockan 12 bär det av mot Gävle, med lilla Pillan. (Tror jag ska börja kalla dej det Kristin, va tycker du om det?) Massa tjejmys. Middag och kanske några drinkar. Alltid trevligt. Måste hitta en ny väska också då dragkedjan på min favorit har gått sönder helt. Hoppas det finns nån snygg, lagom storlek som inte helt ruinerar mej. Tur att det är lön snart.

Det är faktiskt sant att ju mer pengar man har desto mer gör man av med. Helt sjukt. Och ändå är jag duktig på att spara (funderar ju på att bli ekonom). "Man måste ju få unna sej", väldigt bra uttryck det där.




Winterland


Snö. Skit. Vill inte ha vinter. Alls. Eller nu överdrev jag lite för lite snö över jul och nyår och ett par veckor in på det nya året blir bra, men sen kan det bli vår igen. Vore perfekt. Vinter i mitten av November, December, Januari och halva Februari, vår fram till mitten på April. Sommar till September och höst i Oktober. Den här snön lär väl inte ligga kvar så länge. Om den ens ligger kvar nu. Hoppas på bättre väder imorrn.

Funderar på om jag ska iväg och träna. Om jag hinner. Om jag orkar. Men tror inte att det blir så. Kanske ikväll. Fick ju plötsligt annat att göra mellan typ halv fyra och sju. Nej, får ta träningen imorrn ist. Hårt. Kompensera lite för helgens bravader.

Hade väldigt roligt i lördags med Karin. Lite folk ute, men va gjorde det? Tror jag skippar detaljerna, men som sagt roligt va det.


Så mycket att göra, så lite tid...


Eller nej, så va det ju inte. Tvärtom. Fel av mej.

Äntligen har utslagen börjat försvinna. Peppar, peppar, ta i trä. Lika bra att skriva det för annars kommer det väl tillbaka lika fort. För rätt många veckor sen fick jag utslag i ansiktet, mest runt munnen. De va röda och lite torra. Trodde först att det va finnar, men det kan omöjlig ha varit det. Men som sagt, nu börjar de försvinna och jag ser ut som vanligt igen. Jättestor skillnad. Nejdå, men det känns så mycket bättre. Man blir fruktanvärt självmedveten när det ploppar upp nåt sånt där. Jag vet att ni håller med, även om ni inte erkänner det.

Nu på morgonen har jag roat mej med att mäta mitt hår. Ja, precis lika roligt som det låter. Jag måste hitta en hobby. Kom iaf fram till att de längsta hårstråna är nästan 60 cm och om man mäter från benan och ner så är det 64 cm. Ganska långt. Kanske lite för långt, eller? Kanske borde klippa av litegrann. Några centimeter iaf. Men sen är man ju en liten feglort och dessutom lite snål så antagligen blir det inte gjort. Tar dock gärna emot kommentarer och hör vad andra tycker.

Facebook


Hatar att jag är en favebook-nörd, men älskar att så många andra också är det. Helt ärligt skulle jag missa det mesta om jag inte hade facebook. Med tanke på att jag ändå inte är speciellt bra uppdaterad när det gäller skvaller så skulle jag va helt efterbliven utan det.

Är dessutom mycket glad att mina föräldrar med vänner inte har en tanke på att gå med och försöka bli vän med mej. Min facebook är för ungdomar, dom i min ålder. Det är inte meningen att mamma och pappa och deras bekanta ska veta allt jag gör, se alla bilder och "roliga" kommentarer.

Sen tycker jag inte alls att det är fel om dom vuxna har facebook eller är medlem i nåt community och håller kontakten, så länge dom inte kan kolla mej. Det begränsar så väldigt. Fast samtidigt kanske det vore bra. För vem vet vilka konsekvenser dom dör bilderna, inläggen eller kommentarerna kan få i framtiden? Man har ju läst om folk som blivit utslängda från skolor eller sitt boende för att "fel" person sett bilder på fylleslag hemma hos vederbörande. Iofs i USA, men man vet ju aldrig.

Nä det är väl bara att fortsätta som jag gjort. Lägger sällan upp bilder och brukar åtminstone ta bort taggen på de kort där man ser ut att ha fått alldeles för mycket i sej. Vilket skulle va på de flesta bilder eftersom jag har en tendens att se väldigt full ut fast bara jag druckit litegrann. Knappast nån som tror en, men det är sant. Jag lovar..


Torsdag 15 oktober



Idag är det torsdag. På riktigt. Anledningen att jag skriver det är för att jag hade torsdag hela dagen igår också. Sjukt jobbigt när man har fel dag. Skönt ibland.

Skulle ha jobbat idag, men dom hade tydligen råkat fråga dubbelt. Så det blev ännu en "ledig" dag. Tur att jag har mina helger säjer jag bara.

Idag har jag varit på Pace och kört lite kondition. Skönt att komma igång. Nu ska jag göra mej iordning och åka till Hudik och hälsa på mormor och morfar lite. Hämta en jacka som mormor köpt här men ångrat sej på. Är helt slut i kroppen nu, så det blir bra att åka iväg lite, annars hade det nog bara blivit soffan hela dagen.

Tror att det blir en promenad med Kristin ikväll också. Eller bara tvmys.

 


Such a beautiful day


Måste faktiskt medge att jag älskar såna här vackra höstdagar. Man kan inte annat än att le när man ser hur solen strålar och känner hur den värmer huden när man är ute.

Det blev som sagt en promenad med Kristin imorse och nu kom jag precis hem från en fika med Karin. Härligt att träffa henne. Det blir inte så ofta även om vi bor på samma ställe. Alltid nåt som hindrar. Men det blev som sagt en fika idag och på lördag ska vi nog bege oss mot Hudik för lite party. Ser jag fram emot. Är suegn på fest, men trött på Ljusdal och dessutom roligt att festa med Karin en gång.

Nu ska jag städa lite, sen köpa sallad och göra lite middag innan jag tar mej i kragen och åker till Pace och tränar. Känner mej på G nu så det är bara att fortsätta i samma tempo så jag inte blir lat.


Shopping

Shoppingdag med mamma i Birsta. Hittade en jacka, stövlar, halsduk och lite basic. En jättefin kofta också, men den va rätt dyr så ska fundera lite. Ska nog ändå till Gävle och Marcela till veckan så kan kolla då.

Kom hem vid halv åtta, åt en macka och gick runt kyrksjön med Kristin. Jätteskönt. Känns bra att ha kommit igång litegrann. Imorse blev det också en runda. Och ska köpa kort på Pace, så nu j*vlar ska man bli fit haha.

 


Saturday I love you like gold..



Lördag. Mår bra idag. Ser fram emot att jobba. Ser fram emot lite fotboll ikväll. Ser fram emot att inte gå ut.

Igår blev det en liten promenad med Marcellis, hem och duscha sen Idol och The Fast and The Furious hos Marcela. Bakade kladdkaka och myste. En allmänt sullig med mycket bra kväll.

En lite jobbig sak är att jag börjat snubbla på mej själv igen. Har alltid varit klantig. Vrickat fötterna lite nu och då, snubblat på mej själv, ramlat i trappor, gått in i saker, you name it. Men på sista tiden har det bara blivit värre och värre. Blåmärken överallt. Vrickar fötterna. Kan inte hålla mej upprätt helt enkelt. Det spelar ingen roll om jag är full eller nykter, lika illa. Pinsamt. Speciellt om man är full för då tror alla att man är fjortispackad. Klart att det kan va orsaken nån enstaka gång, men 90 % av gångerna är det inte så. Jag är ostadig bara. Utan att va påverkad av nånting.


Besatt



Det blev filmkväll igår, men tyvärr inte med Fucking Åmål. Det får bli en annan gång. Efter mycket om och men vid filmhyllan på Statoil tog vi till slut The Lazarus Project. Helt ärligt bara för att Paul Walker va med. Mmm, han är inte helt fel som ögongodis. Right? Själva filmen va ingen direkt höjdare. På något sätt har vi en tendens att hyra jobbiga invecklade sega filmer.

Har precis läst ut The Dirt. So damn good. Älskar den. Måste läsas. Jag är helt inne på biografier nu, läste den om Madonna som hennes bror Christopher skrivit också. Inte lika bra, men ändå intressant. Jenna Jamesons biografi måste ni också läsa, den är också skriven med Neil Strauss precis som The Dirt. Nu ska jag ta mej an Janis Joplin, Sedan blir det Heroin stories Nikki Sixx och därefter känner jag att jag måste läsa Marilyn Mansons The Long Hard Road Out of Hell. Kanske på engelska. Vore roligt. Blev lite sugen på att köpa Slash och Ron Jeremys också, men det kanske får räcka lite. Haha som ni ser, heeelt inne på biografier. Vet ni någon bra så får ni gärna tipsa.

 


Autumn


Vilken härlig höstdag. Efter en promenad runt Kaven med Kristin på förmiddagen blev det lite svamprensning och läsning på altanen i solen. Tänk om alla dagar kunde vara så.

Ikväll blir det kanske en film med tjejerna. Får se om Kristin stannar i Ljusdal eller inte. Är lite sugen på att se Fucking Åmål igen. Det va så längesen. "Jag vill knaaarka".

Snart är det helg också. Får se om det blir Hudik imorrn annars blir det en lugn helg med jobb. Antagligen fotboll på lördag, vore ju dumt att missa den matchen. Bara den inte börjar så tidigt eftersom jag stänger.


De Norrländska skogarnas hemlighet


Aftonbladet står det idag om en myt som florerar runt i kinesisk media. Tydligen ska det finnas ett samhälle i Norrland med 25 000 lesbiska invånare, enbart. Ingen man skulle få komma in i samhället och skulle någon av kvinnorna bege sej därifrån och ha sex med en man, skulle de va tvungna att bada innan de fick komma tillbaka. Staden skulle ha funnits sedan 1820.

Lite roligt att höra myter om Sverige. Men jag undrar hur detta kommer att påverka andra länders syn på svenskar. Man kan ju alltid hoppas att det är positivt. Vem vet, det kanske ökar turismen? Någon kommer med all säkerhet att komma på ett sätt att tjäna pengar på den här historien. Ett safari där man istället för att leta efter djur, letar en stad med homosexuella kvinnor. Ja, varför inte?

No more candy




Nu är det slut med godisätandet. Det måste åtminstone minska rejält. Tyvärr vet jag hur svårt jag har att låta bli att äta. Överhuvudtaget. Allt. Jag tycker om att äta. Mat, frukt, godis. Tror jag gillar att stoppa saker i munnen. (ja, jag hör själv hur det låter så tolka det hur ni vill) Det är nästan så att jag funderar på att börja röka för att sluta äta godis. Fast bara nästan.

Börja träna skulle jag också behöva. En promenad om dagen ska det bli. Och lite andra övningar hemma. Måste sysselsätta mej.

Jag är riktigt stolt över mej och Kristin som igår trotsade vädret och gick en liten runda runt köpingen i regn och blåst. Nog för att det blev en godisbit efteråt, men från och med idag är det slut med det. Godis på helgerna. Punkt.

Jag ska börja ta hand om mej själv lite bättre. Köpa ansiktsmasker, hårinpackningar, bodylotion som luktar gott. Nya duktiga "må bra"-Carro. På vissa fronter.

Håll tummarna för att det ska hålla i mer än en vecka. Om ens det.


Tänk om..


Tänk om man kunde se in i framtiden. Tänk om man visste vad det skulle bli av en. Jag vet inte om det vore bra eller dåligt, men just nu känns det som att det skulle underlätta något oerhört. Det värsta jag vet är att "inte veta". Inte veta vad som väntar. Inte veta om man får jobbet man sökt. Inte veta vad man vill överhuvudtaget. Bara att det här inte är det. Det måste finnas något mer. Det måste kunna gå bra en gång. Ordna sej. Om bara någonting ordnade sej så vore det så mycket lättare att uppbåda energin till att försöka fixa det andra.
¨
Tänk om....

Monday, bloody monday


Måste ta mej ur soffan och göra något. Men när man vaknar med huvudvärk känns ingenting speciellt lockande. Bakis idag istället ? Nej, så illa kan det väl aldrig va.

Igår va en seg dag, men kom ju ut lite då Lina ringde och ville att jag skulle jobba några timmar åt henne.

Har nu jobbat någonting varje helg sedan vecka 35, förutom en helg, och har 4 helger med jobb framför mej. Vilket är tur annars skulle jag nog gå under. Fast det vore ju lite skönt att jobba på veckorna ibland också, som vanligt folk.

Egentligen skulle jag va ledig i helgen, men fick ta Maries pass på lördagen. Stängning. Vilket gör att man blir lagom stressad om man ska ut. Hem och duscha, sen till Isabell på förfest en stund. Blev inte kvar så länge utan hamnade hos Danne innan vi drog vidare på stadt. Det första jag gör när jag kommer dit är att ramla i trappan och stuka foten. Bra jobbat. Det va väldigt mycket folk, men jag har ju varit med om bättre utekvällar. Nu blir det lugnt med att festa i Ljusdal på ett tag.

Nej som sagt, nu måste jag ta mej ur soffan. Duschen väntar och sedan lär man ju ta vara på det fina vädret.

Fredag


Måste rätta mej litegrann. Det va ju inte alls 2 ½ år sen jag va på Tranan. Veckan innan studenten va vi ju där hela klassen. Men det är rätt längesen det också.

Jobbet gick bra igår, men hade rätt lite att göra ett tag eftersom dom flyttat fram middagen en timme. Hade 3 timmar på mej att duka upp och servera en annan gäst (en skådespelare faktiskt). Blev lite annat att tänka på dock när de ropar från bastun att vi måste ringa ambulans då en kille svimmat. Sagt och gjort och 40 min senare kommer ambulansen. Det är ju skrattretande att det tar så lång tid. Nog för att det är en bit att åka, men tänk om det skulle va livshotande? Man hinner ju dö flera gånger om på den tiden.

Det gick bra med killen och han kunde stanna kvar på middagen iaf.

Idag är jag jättesugen på att sola solarium, men vet inte vart man kan göra det här längre. Nore verkar inte va speciellt bra. Någon som vet nåt annat?


Födelsedagsmiddag på GKs



Grattis Martin, för igår fyllde han år. Middag på GKs med han, Christian, Linda och Fredrik. Örtmarinerat lamm, getostsandwich och syltade kantareller till förrätt, Biffpasta med soltorkade tomater och paprika till huvudrätt och lite goda drinkar efteråt. Super!

Sedan stängde Rosie och vi åkte mot Bollnäs och Tranan. Sist jag va där va när jag och Malin fyllde 18, alltså ett och halvt år sedan. Vi kom dit vid tolv så hann bara med en timme vilket va synd, men det va mycket trevligt ändå.

Ingen bio blev det den här veckan heller, jag som hade velat se Beck. Men det får väl bli en annan gång.

Idag blir det lite städning sedan bär det av mot Lassekrog och lite servering. 




RSS 2.0